Nevjerovatna priča o majki Dajen i njenoj ćerki Kloi koje su posljednjih 18 godina u svome domu živjele normalno. Sve počinje da se ruši kada Kloi počinje polako sumnjati u svoju majku i lijekove koje joj daje. Namjere Dajen nisu tako čiste i ništa nije kako se čini kada je Kloi u pitanju.

Rating: 3.5 out of 5.

Priča o nevjerovatnom životu majke Dajen i njene ćerke koja boluje od mnogih bolesti koje su je zarobile u njenom tijelu i porodičnoj kući. Na početku sve je normalno i vidimo posvećenu majku koja brine o ćerki koju mnogo voli. Ali eto nakon 18 godina Kloi je odrasla i treba da ide na fakultet, što stvara zaplet u filmu. Mnogim fakultetima šalje prijave, ali još nije dobila nijedan odgovor.

Oglasi

Pitanje sumnje se postavlja kada Kloi pronađe bočicu sa tabletama koje ima, ali nisu prepisane za nju, već za njenu mamu. To je dovodi do zbunjenosti i zabrinutosti. Što više radnja filma teče više elemenata se pojavljuju koji ukazuju da ona u stvari nema probleme, već njena majka. Ali šta je ustvari istina?

 I love you mom.
Now open wide.

Kloi

Film daje puno mogućiš krajeva već na početku, ali nismo sigurni šta se u stvari dešava u njihovim životima i kako su došli u ovu situaciju. Sve je smješteno u kući u kojoj žive, sa rijetkim scenama van nje. Time doprinosi napetosti u zatvorenom prostoru koji je veoma monoton.

Kira Alen, glumica koja glumi Kloi, u stvarnom životu koristi i invalidska kolica. Filmski stvaraoci namjerno su željeli da postave glumicu sa invaliditetom, navodeći da Holivud rijetko postavlja glumce sa invaliditetom za uloge sa invaliditetom.

Oglasi

Postoji nekoliko referenci iz romana Stivena Kinga nekoliko puta. Najočiglednije je to što farmaceut dijeli ime glumice Kathi Bates koja je glumila Eni Vilkes u Stivenovom filmu Misery. Još jedan lik u Run-u se zove Eni. Izmišljeni grad Derri pominje se u Run. Derri je naveden u nekoliko romana i kratkih priča Stivena Kinga, uključujući Pet Semetari, IT i Gerald’s Game. Bioskop u Runu zove se „Carri“. Carrie je takođe roman koji je napisao Stiven King, iako nije napisan isto.

Svakoko dobar film koji možete pogledati da biste odmorili tokom večernih sati. Nema puno napetosti, nije horor u realnosti, ali dobar triler i predvidljiva misterija za neke iskusnije gledaoce. Pogotovo ako ste gledali seriju The Act.

Koliko god se trudili sve smo više svjedoci kopija, rimejka i krađa ideja. Hulu je napravio odličan film. Ali ovaj film je čista kopija Hulu serije The Act (2019), koja je rađena po istinitoj priči i ista je radnja kao u ovome filmu.

Režiser: Aneesh Chaganty
Glumi: Sarah Paulson, Kiera Allen
Žanr: Horor, Misterija, Triler
IMDb: 6,7 – 10.000 glasova

NASLOVNA: trailerlist.net

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.