Erl Bruks je obični čovjek, čiji je alter ego ubica Maršal, koji živi normalnim životom i ima porodicu sve dok ga tokom jednog ubistva neko ne fotografiše.

Rating: 4 out of 5.

Sve na početku filma navodi da je ovo jedna priča o ubistvima u hapšenju na kraju. Ali Mr. Brooks donosi nešto novo na stolu filmova. U pitanju je elemenat drugog identiteta, tj. alter ega koji se zove Maršal (William Hurt). On ne preuzima kontrolu nad Erlom (Kevin Costner), već je više glas koji mu govori da ubija ljude.

Erl već dugo vremena razmišlja da prestane ubijati ljude iz uživanja i zbog želje Maršala. On ima porodicu, ženu Emu i ćerku Džejn koja se vraća kući nakon što napusti fakultet i priznaje roditeljima da je trudna. To je neka sporedna priča u filmu.

Pravi zaplet počinje kada Erl i Maršal idu uraditi posljednje ubistvo i prestati to raditi. Erl je veoma oprezna, ne ostavlja nikakve tragove iza sebe, ali ono što nije mogao očekivati da je paravan bio otvoren i neko ga je fotografisao iz susjedne zgrade.

Before I was the Thumbprint Killer, Mr. Smith, I killed a lot of people in a lot of different ways.

Bruks

Kao serijsku ubica Erl je poznat kao Thumbprint Killer, ali u normalnom životu on je uspješni biznismen i čovjek godine u Portlandu.

Nakon što je fotografisan od strane jednog momka, koji ga ucjenjuje, Erl pristaje na uslove da ga ne prijavi za zločin. Mr. Smith je lažno ime momka kako bi sakrio identitet, iako se na kraju filma sazna ko je on tačno. Uslov je bio da Smit prisustvuje jedno ubistvu koje će Erl učiniti.

Kroz sve ovo dodaje se istraga policije, na čelu sa detektivkom Trejsi (Demi Moore), oko tog slučaja i potrage za ubicom koja ovaj film čini veoma dobrim trilerom i vrijednim gledanja.

Iako malo lošije kinematografije, Mr. Brooks je film sa dovoljnim elementima trilera koji drže pažnju gledaocima. Gluma Kevina je odlična kao Vilova, zajedni su stvorili serijiskog ubicu koji je zaslužio nastavak, a možda čak i oskar.

Na komentatorskoj verziji režisera, Brus Evans rekao je da će film biti prvi u trilogiji, ali kao i kod svake druge franšize zavisio je od profita filma. Uprkos komercijalnom uspjehu, nikada nije snimljen nastavak.

Režiser: Bruce A. Evans
Glumi: Kevin Costner
Žanr: Kriminal, Drama, Triler
IMDb: 7,3 – 142.000 glasova

NASLOVNA: cdcun.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.