Mini-serija na Netfliksu koju možete pogledati ovoga vikenda. Sa samo 6 epizoda i zanimljivom pričom, koja prati većinu istinitih događaja i onih koji su sigurnu u potpunosti izmišljeni ovo serija za gledanje tokom kišnog dana.

Rating: 4 out of 5.

Clark/Klark je Netfliksova serija sa glavnom ulogom prepoznatljivog poznatog lica glumca Bila Skarsgora i pričom koja će vam objasniti kako je nastao „Stokholmski sindrom“.

Ovo je najbolja serija u zadnjih mjesec dana koju sam pogledam na ovoj platformi. A itekako je oborila moja očekivanja. Gluma je solidna, Bil je maksimalno uradio ulogu Klarka Olofsona poznatog šarmantnog pljačkaša banaka u Švedskoj čiji je život prikazan od rođenja do njegovog vrhunca u životu.

Početak serije, makar prvih 3 minute su neobične, ali vjeruj te mi neće biti takvih gluposti u seriji. Zanimljiv je prikaz kroz godine, sa crno-bijelom slikom, različitim stilovima oblačenja koje je unijelo realističan prikaz tih decenija u kojima je on odrastao.

Radnja serije

Zasnovana na istini i lažima autobiografije Klarka Olofsona, serijal na švedskom jeziku će prikazati Klarkove rane godine do danas. Ozloglašeni gangster započeo je svoju kriminalnu karijeru 1960-ih i postao jedna od najkontroverznijih ličnosti u savremenoj švedskoj istoriji.

Osuđen po nekoliko tačaka optužnice za trgovinu drogom, pokušaj ubistva, napad, krađu i desetine pljački banaka, proveo je više od pola svog života iza rešetaka i za sobom je ostavio trag traume, slomljenog srca, razočarenja i opšte devastacije. 1970-ih Klark je pokrenuo ideju o „Stokholmskom sindromu“ tokom neuspele pljačke banke u Stokholmu i od tada je zadržao svoju poziciju slavnog kriminalca zavaravajući celu Švedsku da se zaljubi u njega. Baš kako je želeo.

Kreator: Jonas Åkerlund
Glume: Bill Skarsgård, Vilhelm Blomgren, Sandra Ilar
Žanr: Akcija, Komedija, Kriminal
IMDb: 7,4 – 6.500

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.