Svi znamo za Černobilj, ali da li ste znali za najveću nuklearnu katastrofu SAD-a? Ova dokumentarna serija prati detaljna dešavanja u malom gradiću pored ove nuklearne elektrane.

Rating: 3.5 out of 5.

Meltdown: Three Mile Island/ Topljenje: Ostvro od tri milje je novi dokumentarna serija na Netfliksu koja prati drugu najveću nuklearnu katastrofu čitavih 7 godina prije Černobilja.

Amerika je tada pokazala nespremnost i nerazumijevanje potencijalnih katastrofa nuklearnih elektrana koje su do tada bile prikazivane kao novo Sunce. Nuklearna fizija i fuzija, koja god bila glavna za ovo polje nije bila najbolje poznata svijetu, jer se greške nisu dešavale često. Danas je to drugačije, ali to nije bitno za priču.

Radnja prati dešavanja tokom prve sirene, nakon čega je narod počeo paničiti, ali ubrzo mediji prenose da se ništa loše nije desilo. Dok sa druge strane jedna osoba javlja svima da je situacija daleko od dobroga i da su mnogo životi ugroženi. Informacije su zadržavane od javnosti, ali sve je izašlo na svjetlo dana. Ali ko su krivci, ko je znao, a ko je ispao budala nesvjesna dešavanja? To su pitanja na koja možete dobiti odgovor u serijalu.

Sa samo četiri epizoda sa ukupnim trajanjem od skoro tri časa, ova dokumentarna mini-serija je mogla biti kraća. Po običaju Netfliks razvlači priče, stalno kruži oko poente i zanemariju našu pažnju za gledanjem tako što baca stotine slika, priča i monologa koji su već ispričani i to radi iznova u krug tokom svake epizode.

Pokušavaju nam objasniti situaciju iz više uglova, ali nema ih više od 3, ali se pokušavaju izvući konstantnim činjenicama i pričama stanovnika u blizini elektrane.

To je ono što ubija serijal, mogao je to biti samo jedan dokumentarni film, ali bitan je kvantitet ne kvalitet za Netfliks.

Žanr: Dokumentarni film, Istorija
IMDb: 6,8 – 3.500 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.