Čovjek na kraju života, ivici siromaštva, bez kontakta sa porodicom odlučuje se da uradi jedan poslić koji će ga uvesti u krug droge iz koga neće moći izaći.

Rating: 3 out of 5.

Ovaj film zasnovan je na članku The New York Times-a „90-godišnja mula droge The Sinaloa Cartel“ Sema Dolnika, koji prepričava i inspirisan istinitom pričom Lea Šarpa, veterana Drugog svetskog rata u osamdesetim godinama, koji je postao najstarija i „najplodnija“ mula na svijetu za kartel Sinaloa. U ovom filmu, međutim, ovo je promijenjeno tako da je on korejski veterar, da bi priča mogla biti postavljena u 2017. godinu.

Klin istvu glimi „mulu“ Erln Stona, koji u je došao u kasne godine i vidi da nema ništa što ga ispunjava. Njegovi porodični odnosi su loši. Rezveden je od žene, ćerka ne priča sa njim, a unuka uskoro ima vjenčanje.

 You were the love of my life, and the pain of my life. And I need you to know, it’s all the world to me that you’re here.

Meri

Erl dobija ponudu, da preveze jedan „paket“, koju na početku odbaciju. Ali, zbog finansijske situacije, odlučuje se da uraditi to jednom. Nažalost za njega, već nakon prvog puta zaradi mnogo više novca nego što je mislio. Tako upada u krug kartela i počinje redovno razvoziti drogu. Njegova je da ne postavlja pitanja i preveze drogu.

Nakon nekoliko prevoza postaje veoma prepoznat među glavnim u kartelu. U međuvremenu dobija nadima „Tata“, vjerovatno zbog njegovih godina, ali u filmu veoma dobro zvuči. Naravno ništa nije savršeno i vječno, pogotovo kada su kriminalci u pitanju. Već nakon njegove uspješne slave kao mula za kartel, upoznaje glavnog lidera, koji ga hvali. Erl postaje živjeti raskošnijim životom, kupuje novi automobil, troši novoc na prostitutke, kupuje šta zlatni sat.

For what it’s worth, I’m sorry for everything.

Earl Stone

Kao što sam spomenuo ništa nije vječno, kartel postaje biti meta policije i velike akcije agenta Kolina (Bredli Kuper) DEA-ja koja će poremetiti sve što je Erl radio. Na sve to njegova bivša žena se razboli i ne zna šta da radi. Njegove vožnje su odlične kao prikaz jednog čovjeka koji nema ništa da izgubi na površini, ali duboko u njemu mnogo više nego što iko zna.

Posljednjih godina Klint Istvud se rijetko pojavljuje pred kamerama, ali ga je Erl ubijedio da preispita to iskustvo. Njegova poslednja uloga bila je u filmu Trouble vith the Curve (2012).

Film je dobra priča, pogotova zato što je bazina po istinitom događaju. Istvud, iako režiser, bio je odličan u ovoj ulozi.

IMDb: 7,0 – 105.000 glasova
Režiser: Klint Istvud
Žanr: Kriminal, Drama, Triler

NASLOVNA: indiewire.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.