„Podrugljivci“ naziv prve bosanskohercegovačke web igrane serije za mlade od sedam epizoda u trajanju od 10-15 minuta. Tako je napisano, a premijeru sam čekao nekoliko sati na Jutjubu da počne za to vrijeme sam „češljao net“ o bilo kakvim informacijama koje mogu „iskopati“ o seriji.

Rating: 5 out of 5.

Nekako mi je u zadnje vrijeme dosadilo gledati stalno strane filmove i serije. Kada sam našio na objavu na Fejsbuku o premijeri jedne web serije, za koju sam čuo kada se počela snimati, ali sam skroz zaboravio, bio sa oduševljen da vidim rad mladih ljudi na djelu.

Prva reakcija trejlera je prepoznavanje sa rečenicama, ali u isto vrijeme daleka od mene. Mnogo je mračan i dao je utisak pravo dobre priče koja će oduševiti gledaoce, a samo gledanje je opravdalo moja velika očekivanja.

Radnja

Dado (Issa Osmić), Jagoda (Ana Tikvić), Sajja (Hana Kustura) i Ogi (Amar Mujkić) upoznaju se na umjetničkom kampu izgradnje mira. Na prvu ih povezuje cinizam i podrugljivost, ali među njima postoji mnogo veća sličnost. Došli su u kamp koji će zauvijek promijeniti njihove živote.

Podrugljivci su serija koja je pokazala zanimljivu priču o četiri mlade osobe na jednom kampu koje poveže zajednička tema. Otac. Odsustvo, nepostojanje, te figure koja sada njih stavlja u situaciju koja će postaviti dobra pitanja tokom gledanja. Poprilično je dobra slika onoga šta sami možete iskusiti u životu, svom ili od drugih mladih osoba. Iako kratke epizode, njih sedam, šalju odličnu poruku mladima u BiH.

Ne želim pričati o samoj radnji, ali to njihov kratko poznanstvo je pravi zaplet, jer kako vrijeme prolazi na ovom kampu saznajemo mnoge tajne, istine i priče koje pokreću radnju, a i naše emocije.

Ovakve stvari nedostaju mladima i našoj kinematografiji, drago mi je vidjeti jednu uspješnju seriju sa toliko divnih scena i maldih osoba koje su svojom glumom napravile ovo iskustvo gledanja fantstičnim.

Probo sam sve. Terapije, tablete, disanje iz stomaka, ćurekotovo ulje. PI**** M******E. A onda sam odlučio da uzmem stvar u svoje ruke.

„Prije skoro godinu dana, Fondacija Mozaik i UNFPA Bosnia and Herzegovina uz finansijsku podršku Britanske ambasade pokrenuli su #LaboratorijaMira sa željom da unapređujemo mir, stabilnost i povjerenje tako što ćemo razgovarati o nasljeđu rata, međuetničkim odnosima u zajednici, kao i načinu na koji se ophodimo prema žrtvama rata. Vrijeme je da vam pokažemo rezultat jedne od osam ideja pripremljenih u ovoj jedinstvenoj laboratoriji – prvu bh. web seriju Podrugljivci. Kroz mnogo humora, ironije i iskrenih emocija, serija #Podrugljivci nudi presjek života mladih osoba današnjice koji nikako ne mogu da se oslobode ratnog naslijeđa devedesetih godina a koje se najbolje ogleda kroz porodične odnose te poimanje sebe i svijeta oko njih. „- preuzeto sa British Embassy Sarajevo.

Serija je namijenjena mladima u Bosni i Hercegovini, regionu i širom svijeta i emitovana na Jutjubu gdje ćete svi moći pogledati sve epizode.

Rediteljica i producentica: Nejra Latić Hulusić
Glume: Issa Osmić, Ana Tikvić, Hana Kustura, Amar Mujkić, Arma Tanović Branković, Asja Zara, Emina Minka Muftić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Lana Zablocki i Maja Salkić.
Autor i scenarista: Anes Osmić
Poducent: Vuk Vuković

NASLOVNA: radiosarajevo.ba

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.