Jedna od serija koja prikazala svemirsku trku u hladnom ratu i šta bi se desilo u situaciji kada bi Sovjeti prvi sletili na Mjesec. Sci-fi serija koja je bolja od većine filmova koji se bave temom putovanja u svemiru, kreativna, originalna i prezanimljiva.

Rating: 4 out of 5.

Samo jedna stvar se promijenila u istoriji i okrenula čitavu priču zauvijek na nestvarno zanimljiv način. Za svakog obožavatelja svemira, rateka i prošloga vijeka ovo je serija za tebe. Iako mi je na prvi pogled izgledala neprivlačno, kada sam završio prve dvije epizode to je bio trenutak kada sam počeo da je bidžujem.

Produkcija AppleTV+ ponekada stvarno ima savršene priče koje morate pogledati u vidu serija. Ovo je jedna od njih. Naravno postoje osobe koje ne vole ovakav žanr serija, ali za mene je bila prava poslastica za gledati. Jedina mana serija je previše scena na Zemlji sa ljudima, ali su veoma bitne za priču.

Većina likova su stvarno postojali, Nil i Buz koji su sletjeli na Mjesec, ali ne igraju važnu ulogu. Glavni lik je Edvard Boldvin (Joel Kinnaman) koji je astronaut koji će igrati najvažniju ulogu u seriji. Borac za SAD i trenutak kada će hladni rusi podkleknuti pred Amerikom. U seriju se dosta daje pažnje i na žene kao astronaute, kao bitna promjena u ovoj alternativnoj istoji, pošto se tada smatralo da žene ne mogu biti astronauti, što im je čak bilo zabranje pristupiti NASA programu. U ovoj istoriji žene astronauti imaju veliku i bitnu ulogu, pogotovo Moli Kob (Sonya Walger) koja je stvarna ličnost u našoj istoji kao dio Merkurovog 13 programa.

Zanimljivost za seriju je, u isto vrijeme i ono šta me je privuklo da je pogledam, uloga jednog ruskog astronauka kojeg glumi Nikola Đuričko, ali samo nekoliko epizoda u drugoj sezoni.

Serija za sada ima dvije sezone sa po deset epizoda i najavljenom trećom sezonom koja će se tek snimati.

For All Mankind jer serija o kolonizaciji Mjeseca nakon što Sovjetski savez u ovoj alternativnoj istoji prvi sleti na površinu Mjeseca. Amerikanci na čelu sa Niksonom nisu srećni, razočarani, ali u nadi da će NASA ispraviti grešku i dokazati da su napredniji i bolji od druge strane.

Kreatori: Ronald D. MooreBen NediviMatt Wolpert
Glume: Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt
Žanr: Drama, Sci-Fi
IMDb: 7,8 – 18.000 glasova

NASLOVNA: tv.apple.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.