Mini-serija vrijedna gledanja, ali bindžovanja koje sam i sam uradio. Nema scene koja nije teška ili realno urađena. A taman je osmi mart, pa je tema odlična za preporuku gledanja.

Rating: 4 out of 5.

Maid/Sluškinja je Netfliksova mini-serija koja u 2021. godini dostigla veliku popularnost, ali iz nepoznatih razloga i samom sebi je nisam pogledao. Čim sam pogledao prvu epizodu znao sam da je do kraja čisti pogodak za gledanje.

Iako tema veoma teška, veoma realno prikazuje pokvaren sistem SAD-a, ali naravno i oslikava čitav položaj žena u čitavom svijetu. Ova borba žene za novim životom i bjegom od muža koji je alkoholičar, narkom i nasila je sve za šta se svijet pokušava boriti da prestane.

Radnja serije

Pratimo majku Aleks (Margaret Qualley) i njenu trogodišnju ćerku Medi (Rylea Nevaeh Whittet) koja bježi od svog muža Šona (Nick Robinson) koji je nasilan. Čitava serija predstavlja problem žena u americi kao i to gdje je zakon zakočen kada je u pitanju pomoć ženama.

Aleks je postavljena u najgoru situaciju koja jedna žena bilo gdje može doći, a to je odlazak od kuće i nemati nikoga da vam pomogne, čak ni rođena majka je totalno odvojena od realnosti i ne pomaže joj. Ona sada mora proći kroz čitav sistem kroz koji prolaze žene čija je situacija kao njena zbog nasilnog muža. Sav taj njen trud da uspije nikako ne ide na bolje, uvijek kada stane na jednu nogu, odmah pada u novi problem koji zakon postavi nad njon.

Ova mini-serija je vrijedna gledanja na svaki način, teška priča o realnosti žena, borba majke za svojim djetetom, surovost okoline prema ženama, pa i sam zakon koji ne pomaže nikome.

Morate pogledati ovu seriju samo zato što vrijedi više nego što iko može o njoj napisati.

Kreatorka: Molly Smith Metzler
Glume: Margaret Qualley, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet
Žanr: Drama
IMDb: 8,4 – 72.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

One thought on “Maid (2021)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.