Mini-serija koja možda nije značajna za naše prostore, pošto tema nije vezana za teritorije van SAD-a, ali je definitivno važna kada su u pitanju farmaceutske korporacije.

Rating: 4.5 out of 5.

Dopesick je Huluova mini-serija koju sam propusti gledati, pa čan nisam čuo za nju do nedavano. Ali sada kada sam je sagledao preporučujem je svima, jer smo svi čuli za Oksi.

Da objasnim!

„Dopesick“ je termin koji se koristi za zavisnike kada kriziraju bez droge. Ova serija je nevjerovatan primjer koliko ljudi ne znaju o problemu opioida i činjenici da je poznati Oksi o kojima sam čuo iz filmova i serija jedan od najgorih opida ikada izmišljenih u SAD-u.

Bazirano na osnovi ne-fikcijonalnoj njige Dopesik autorke Beth Mejsi.

Iako serija nije rađena po istinitoj priči, ona je ipak bazirana na osnovu knjige novinarke Beth koja je ovo istraživala detaljno. Pa i sama droga je sada ilegalna i zabranjena u SAD-u.

Radnja serije

Serija prati tri toka, početak, dešavanja i kraj koji je donio lijek koji je obećao 1% zavisnosti, ali ispostavilo se da je zavisnost veća nego ijedan lijek koji je ikada propisivan pacijentima. Majkl Kiton je jedan od razloga što sam zapazio ovu seriju, ali sve ostalo me je zadržalo.

Kroz priču takođe pratimo više strana, samu farmaceustku kompaniju „Purdue Pharma“ i njenu porodicu koja je stvorila sa najbitnijim kratorom lijeka Ričardom Saklerom (Michael Stuhlbarg), doktora Samjuela Finiksa (Michael Keaton), Rika Mauntkastla (Peter Sarsgaard) koji je jedini sa svojim partnerom uvidio problem Oksija, pa i samog prodavača lijekova doktorima Bilija (Will Poulter), Bridžet DEA agenticu koja sprovodi istragu (Rosario Dawson), kao i mnoge druge koje upotpunjavaju priču.

Serija je, može se reći i remek-djelo današnjih striming platformi. Uvijek mi je drago da vidim da se neko stvarno potrudi da napravi seriju koja će vas držati svake sekunde. Teška je, iako sam je pokušao bindžovati, sagledao sam je iz tri gledanja. Pauza je bila potrebna za tako zanimljivu i dinamičnu temu.

138. mjesto na IMDb listi top serija

Kreator: Danny Strong
Glume: Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Kaitlyn Dever, Will Poulter, Rosario Dawson
Žanr: Drama
IMDb: 8,7 – 42.000 glasova

NASLOVNA: hulu.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.