Poprilično usamljenički film koji prati jednu američku porodicu u teško životnoj situaciji sa najstarijim djetetom Gilbertom koji i pored svega idalje tu za svoju porodicu.

Rating: 3.5 out of 5.

Nakon dugo vremena pogledao sam jedan malo stariji film u kojem glume dva velikana glume današnjice Leonardo Dikaprio i Džoni Dep. Nevjerovatno je da iako tada mladoliki Džoni Dep je bio u tridesetim, a Leo u dvadesetim. Vrijeme baš na glumce može sporo uticati.

Šta stvarno izjeda mladog momaka Gilberta Grejpa u životu? Da li je to odmah uočljiv porodični problem ili nešto dublje kao usamljenost? Njegov život je predstava koju održava sam pred čitavim svijetom, svakoga dana. Iako u toj predstavi igraju drugi članovi njegove porodice ni oni sami nisu svjesni šta muči Gilberta Grejpa.

I’m having a birthday party, but you’re not invited, but you can come if you want.

Erni

Film ima fokus na njegov život, ali isto tako i prati životopisno iskustvo koje prolazi sa svojom prodicom i mlađim bratom Enije (Leonardo Dikaprio). Ova višečlana porodica sa majkom koja je postala pregojazna do trenutka da zadnjih pet godina nije izašla iz kuće, Gilberta stavlja kao glavu porodice koja radi pored svoga posla mnoge stvari po kući bez riječi protiv. Mi smo u tom trenutku sa njima u djelu života kada Gilbert preispituje svoj dosadašnji život i želi promjenu, ali kao dobra osoba ne može napustiti svoga mladog brata Ernija i porodicu.

Film je rađen po knjizi Pitera Hedžiza pod istim nazivom.

Kroz film nemamo puno zapleta ili radnje koja će se tek desiti. Ovo je čista dramica koja je za one koji žele laganu pričo o mladoj osobi koja ni sama ne zna koje on. Na neki način nema pravog opisa filma, jer prava fascinanta stvar u filmu je bila gluma mladog Leonarda koji ulogu Ernija, dječaka sa poteškoćama u razvoju, koja mu je donijela prvu nominaciju za Oskara u životu.

We don’t really move. I mean, we’d like to, but… my mom is sort of attached to the house. Attached is, I guess, not the right word. She’s pretty much wedged in.

Gilbert

Film je dobro prihvaćen; 19-godišnji Leonardo Dikaprio dobio je prvu nominaciju za Zlatni globus i Oskara za najboljeg glumca u sporednoj ulozi, postavši sedmi najmlađi nominovani u kategoriji.

Martin Scorsese je prvi put postao svestan Leonarda Dikaprija nakon što ga je jedne noći video u ovom filmu dok je gledao televiziju. O njemu mu je takođe rekao njegov prijatelj i česti saradnik Robert De Niro, koji je sa Dikapriom radio na filmu This Boy’s Life (1993). Skorceze i Dikaprio kasnije će raditi zajedno na pet filmova, počevši od Gangs Of New York (2002).

Režiser: Lasse Hallström
Glume: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis
Žanr: Drama
IMDb: 7,7 – 219.000 glasova

NASLOVNA: heyuguys.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.