Nakon dugo razmišljanja da li da išta pišem o filmu, ali moram kada je u pitanju film nominovan za Oskara. Odlučujem se reći da sa razočaran. Ponovo. Ali ne u film toliko, koliko sam razočaran u Oskare koji su nominovali ovaj film za 4 kategorije.

Rating: 3.5 out of 5.

Jedan od mojih isčekivanijih filmova je izaša na Netfliksu. Don’t Look Up/Ne Gledaj Gore je film poznatog režisera komedija Adama MKeja. Napravio je filmove kao što su Anchorman, The Other Guys, The Big Short i druge. Ali ovo je u isto vrijeme postao i najveće razočarenje.

Zašto uvijek kada se nečemu nadate ispadne drugačije nego što ste se nadali. Tako i ovaj film mogu opisati kao razočarenje, jer nije dostigao vrhunac koji sam nadao. Najbolja stvar je bila kampanja Netfliksa i glumci koji su bili odlični, pa čak i vrijedno oskara da su same uloge bile bolje. Meril Strip je fantastično odglumila, kao da je to i bilo u pitanju, dok je lik Dženifer Lorens, po meni malo neiskorišćen u potpunosti tokom filma.

Na sve to čekao sam i film jer je to bio povratak Leonarda Dikaprija na filmsko platno nakon filma „Once upon a time in Hollywood“ iz 2019. godine.

RADNJA FILMA

Radnja prati dva naučnika Randala (Leonardo Dikaprio) i Kejt (Dženifer Lorens) koji otkrivaju novi kometu koja po svim proračunima se kreće prema Zemlji. Šanse da će pogoditi našu planetu su 100%. Zajedno moraju u ubijediti predsjednicu SAD-a Orlean (Meril Strip) i njenog sina Džejsona (Džona Hil) da je opasnost stvarna. 

Ono što se desi nakon saznanje je definitnivno realna sliki šta bi se desilo u stvarnosti. Ozbiljni naučnici su gurnuti po strani, dok se političari prave da je sve ok i da će rješiti problem.

Tema je bila idealna, nešto što volim su apokaliptični filmovi u kojima je svijet osiguran na propast. Ali ovaj satiričan film je definitivno išao ka dobrom pravcu sa glumom, nekim šalama i realističnim prikazom dešavanja koji mislim da bi se desili u ovakvoj situaciji.

Morate shvatiti da se ovdje pokušava staviti fokus na kraj planete i čovječanstva, ali film namjerno odvraća pažnju sa toga, kao i obične građane u filmu na lakše teme. To su bili naši naučnici koji se bore da pokažu ljudima pravu sliku stvarnosti. Dok se političari i neki genije raspravljaju kako će uspješno profitirati od asteroida koji ima vrijedne materijale. Kao i uvijek ljudi su pohlepni, pa tako i sam Randal zbog velike popularnosti koje dobije postaje pohlepan zbot te slave.

Ne osporavam glumce, scenario, ali čitava finalna izrada nije nešto što će vas oboriti sa nogu, niti ćete imati želju da gledate film više puta. Jednom je dovoljno.

Zanimljivo za filma

Dženifer Lorens snimila je većinu svojih scena sa polomljenim zubom, a zbog ograničenja koja su važila tokom pandemije Covid-19, nije mogla da to popravi. Zub koji nedostaje dodat je u postprodukciji.

Režiser: Adam McKay
Glume: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Rob Morgan
Žanr: Komedija, Drama, Sci-Fi
IMDb: 7,2 – 443.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.