Postoje filmovi koji su dubokoumni, detaljni i imaju značenje kroz svaku scenu i kadar, ali ih ja nikako ne shvatam. You Were Never Really Here je jedan od tih filmova kojem sam dao priliku da ga ponovo pogledam i pokušam vidjeti njegov sjaj koji kritičar i svi ljudi govore o njemu.

Rating: 3 out of 5.

Iako u trajanju od 90 minuta, za neke je to prekratak film, pokazuje dosta više nego što bi ikada neki film od dva sata ili više mogao prikazati. Kada pogledate trejler on nam pokazuje film kao jednostavnu dramu u kojoj ćemo uživati, ali tokom prvog gledanja filma ja sam ostao u šoku koliko mi se film nije svidio. Sada kada sam ga ponovo pogledao i malo istražio shvatam šta sam propusti prvi put i zašto je postojala ta zbunjenost kod mene.

Film prati veterana Džoa (Joaquin Phoenix) koji ima traume iz vremena rata, sada je sukobljen sa posljedicama u svijetu. Trenutno se bavi pronaskom djevočica koje su kidnapovane, ali tokom jednog pronalaska djevočice Nine (Ekaterina Samsonov), ćerke Njujorkškog senatora koji ga je unajmio da je pronađe, život mu postaje jedna zavjera koja će ga dovesti do ivice života i smrti.

Joe, wake up. It’s a beautiful day.Nina

Hoakin Finiks je uvijek pun pogodak za filmove kojima treba glumac koji će sve teške emocije sa lakoćom prenijeti na nas gledaoce. Neko je u trejleru rekao da je ovo uloga njegove karijere, ali smatram da nijedan film kao pojedino djelo u njegov karijeri ne opisuje njega kao glumca. The Master (2012), Her (2013), Walk the Line (2005) i Gladiator (2000), su dokazi da je on glumac koji tek kada sagledamo njegova djela vidimo njegov talenat kao jednu cjelinu. Na taj način više nam nije bitan film, već samo on kao prikaz neke osobe koja šeta po filmskom ekranu.

Film je baziran po istoimenoj knjizi Džonatana Ejmsa iz 2013. godine.

Do you know what paradise is? Its a lie, a fantasy we create about people and places as we’d like them to be.Joe

Ovaj film je za one koji su trenutno izgubljeni i zbunjenji, željni drame i isčekivanja. Svaka scena je prikazana kao da je usporena nekoliko puta, pomjeranje tijela glumaca je teško, umorno. Dovoljno je gledati njih bez ikakvog dijaloga i mogli biste shvatiti šta se dešava kroz čitav film.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.