Kada jednoj majki nestani sin, policija ga pronalazi tek nakon pet mjeseci. Ali ona je ubijeđena da to nije njen sin i da policija nešto krije.

Rating: 4 out of 5.

Priča prati mladu majku Kristin Kolins (Angelina Jolie) čiji devetogodišnji sin Volter Kolins (Gattlin Griffith) nestane. Ona dolazi kući i ne pronalazi svoga sina. Pretražuje čitav komšiluk, ali ga ne prolazi. Tada poziva policiju i film konačno može početi.

Radnja počinje 1928. godine u Los Anđelesu, vremenu kada je LAPD možda korupiraniji i zloglasniji od kriminalaca. Nakon što je prijavila nestanak sina policija ništa ne radi, događa se kliše, mora sačekati 24 časa da prijavi nestanak. Glupost, jer svi znamo da je prvih nekoliko sati od nestanka djeteta krucijalno u njegovom pronalasku, barem se nadam da to svi znaju. Nakon što policija ozbiljno shvati nestanak, prolazi nevjerovatnih pet mjeseci dok nisu pronašli dječaka. Kristin koja se konačno ponovo povezuje sa svojim izgubljenim sinom, primjećuje da nešto nije u redu sa njim. To nije njen sin!

Zasnovan na istinitoj priči o ubistvima „Wineville Chicken Coop Murders“, poznatom i kao „Wineville Chicken Murders“.

U ovom trenutku ona postaje bjesna, zbunjena i ubijeđena da to nije njen sin. Kapetan policije Džons je ubjeđuje da je to samo zbog vremena koje nije vidjela svoga sina, ali je mnogo više od toga. On primjećuje da je Volter sada niži za 8 cm i da ne prepoznaje nikoda osim nje. Ovo je dovodi do granice bjesa. Tada počinje dizati prašinu svuda, novinama, policiji, javnosti, na šta korumpirana policija odgovara strogo. Bacaju je ludnicu, gdje će biti tretirana dok ne ozdravi. Bitka za istinom tek počinje.

Naslov se odnosi na evropsku narodnu legendu. Navodno bi vile, vilenjaci, trolovi ili čak Đavo povremeno krali malu decu iz kolijevki, a na njihovo mesto ostavljali lažno dete, „promijenljivu“. Promenač bi se razboleo i umro, ili pokazivao loše ponašanje kako je odrastao, dok bi pravo dijete navodno postalo robom onih koji su ga uzeli, a roditelji ga više nikada ne bi vidjeli. Legenda o „promjenljivom“ ponekad se koristila za objašnjavanje smrti novorođenčadi.

Film je veoma dobar, napeti i gluma Andželine je bila vrhunsa, iako je većinu scena izgledala kao vampir. U svakom slučaju fenomenalna biografska priča.

Režiser: Klin Istvud
Glumi: Andželina Džoli, Džon Malkovič
Žanr: Biografija, Kriminal, Drama
IMDb: 7,7 – 236.000 glasova

NASLOVNA: metacritic.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.