Nakon četvrte sezone odlučio sam prestati gledati seriju zbog jedno razloga, previše je spora radnja. Na početku je dala nadu fenomenalne priče ljudskih života 60-ih godina prošloga vijeka, a dala je samo jednu porodičnu dramu koja se ponavlja u svakoj porodici koja postoji u seriji.

Rating: 3 out of 5.

Na početku upoznajemo šarmantnog i pametnog Dona Drejpera (Jon Hamm), koji radi agenciji za reklamiranje kao vodeći prodavac. Taman kada pomislimo da se promijenio kao soba, prestao biti sebičan i lagati, on se vraća na staro. To se dešava svake sezone, ljubavne afere, skrivena prošlost, drama koja se ponavlja. Njegov život je iz ugla njegovih kolega savršen, porodica, kuća, otmena odjela, posao za koji je stvoren, ali postoji duboka tajana koju on krije od svih.

Na početku je sve odlično, gluma i ponašanje nas dovodi da i mi sami poželimo biti on, ali ubrzo izgubimo interesovanje za tog lika koji kada je sam pokušava da se promijeni, ali sa drugima je isti stari Don.

Advertising is based on one thing: happiness. You know what happiness is? Happiness is smell of a new car. It’s freedom from fear. It’s a billboard on the side of the road that screams with reassurance that whatever you’re doing, its okay. You are okay.

Njujork je bio tada hautičar i sklon naglim promjenama u ovom poslu. Fantastična stvar na koju je stavljen poseban akcenat je realističnost povodom odnosa prema ženama kao nižim od muškaraca tog vremena. Nedostatak afroamerikanaca kao glavnih likova ili skoro uopšten nedostatak zbog predstavljanje rasizma tog vremena. U čitavu tu situaciju dolazi nam mlada sekretarica Pegi (Elisabeth Moss) koja je svojom glumom vratila u život ne samo seriju, nego i sve žene u seriji. Ona napreduje u karijeri koliko god to bilo iz viđenja muškaraca sa kojim radi nebitno, ali ona je ta koja se bori i to je odlično prikazano.

Sve ostale ženske uloge su pokazale probleme žena u tom vremenu, odnos muškaraca prema njima i to je bitna stavka, jer na taj način su izgradili uloge koje vas ostavljaju bez daha.

Serija se zavrišila 2015. godine sa jako lošim tonom koji se nikome nije svidio i to je razočaravajuće za nas kao publiku. Postoje trenuci koji vas oduševe u nekim epizodama, ali za današnje vrijeme je postala samo kul zgodnog muškarca u odjelu koji dobija sve što želi u životu.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.