Džejms Gan je po mišljenju svih na internetu trebao napraviti fantastičan film. Režiser poznat po svome radu u Marvelovim filmovima Guardians of Galaxy, mogao je stvoriti bolji film od prvog dijela. Ovako, samo je upropastio nastavak, ali stvorio potencijal za nešto drugo.

Rating: 3.5 out of 5.

Kada grupa negativaca bude prisiljena da radi prljavi posao Američke vlade, Suicide Squad mora će proći kroz brojne neprijatelje da dođu do najbesmislenijeg finala. Sve od početka pa do kraja je postavljeno na nejasan način i polakao se kroz flešbekove i dodatne scene uklapa u film. Znači, ništa nije baš hronološki postavljeno, jer nije jasno kada je šta počelo i koga u početku pratimo kao glavnu priču.

Iako glumačka postava, tj. random negativci sa čudnim moćima izgledaju kao dobra šansa za jakom akcijom i komedijom oko zatvorenika prisiljenih da rade samoubilačke misije, onda ste na pogrešnom mjestu. Svaki lik je dobio svoju pozadinu koja na kraju nema nikakve veze sa filmom, to je samo bila kupovina vremena za film. U dosta trenutaka se gubimo zajedno sa radnjom filma i ne shvatamo šta je uopšte poenta filma.

Neko bi rekao da je to poenta, da trebam samo uživati u gledanju, ali nije. Kroz trejlere smo dobili odlične scene da nas privuku za film, pa i sam prvi dio koji je dobio loše kritike dodao je nadu svima da pogledaju novi dio.

Svakako uloge Idrisa Ilbe kao Bloodspot i Margot Robi kao Harli Kvin jesu bile odično urađene, dok ostale uloge nemaju značajnu bitnost tokom filma osim trenutaka kada se njihove moći koriste u humoristične svrhe i ništa drugo. Svaka moć od jednog od ovih superheroja je napravljena da bude što beskorisnija i luđe prikazana na ekranu.

Radnja filma (mali spojleri)

Suicide Squad ili kako ga kod nas prevode Odred Otpisanih: Nova misija je nastavak na prvi dio filma koji nema nikakve veze sa tim djelom osim nekoliko istih glumaca. Šta više čitav prvi dio je izbrisan na najbrutalniji način tokom već prve scena ovoga filma u vidu bitke na plaži gdje žrvtvuju sve nebitne likove za radnju filma. Svi ti koji su žrtvovani da bi se film mogao desiti su mogli biti mnogo više za ovaj film, ali ne mogu svi biti dio ove grupe.

Oni koji su najbitniji su Bloodspot (Idris Ilba) koji je upečatljiva zamjena za Vil Smita koji je igrao Deathshoota u prvom dijelu. Harli Kvin (Margot Robi) koja je sada potpuno osamostaljena nakon solo filma Harley Quinn: Birds of Prey (2020). Glavna osoba koja ih drži pod prstom Amande Voles, ali sama uloga je nesta u sjeni svih likova i nije bila bitna sama po sebi za film. Više je bila podsjetnik da su oni zatvorenici, prisiljeni da ovo rade, jer se mnogo čini da oni rade šta god žele u filmu.

A ideja filma je da su oni na zadatku da onište sve podatke o korumpiranoj vlasti na nekom ostrvu (očita sprdanja na komunizam i Kubu), a u stvari je sve misija koja će zaštititi SAD od tajni koje ne žele da niko vidi. Naši heroji prolaze kroz put o otkrivanju mnogih tajni na najgore moguće načine, ali za nas je to stvoreno da izgleda što smješnije i to je to.

Najbolja stvar oko filma je potencijal koji je otvorio u vidu novih filmova i serija o likovima koji su se pojavili u ovom filmu. Pod tim mislim da je već izašao trejler od režisera Džejms Ganovu za seriju o Peacemakeru kojeg glumi Džon Sina i izgleda bolje nego ovaj film. Tako da se nadam da će opravdati moja već stvorena očekivanja. Trejler za seriju Peacemaker možete pogledati na linku, a sam film imaće premijeru 16. januara 2022. godine.

Režiser: Džejms Gan (James Gunn)
Glume: Joel Kinnaman, Margot Robbie, Idris Elba, John Cena
Žanr: Akcija, Avantura, Komedija
IMDb: 7,3 – 226.000 glasova

NASLOVNA: letterboxd.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.