Ovo je serija koja će nas vratiti na put akcije koji uvijek dobijem od Marvelovih filmova, a sada istim kvalitetom i jačinom u mini-seriji koja prati priču nakon što se Kapetan Amerika povuka iz karijere na kraju Avengers : Endgame.

Rating: 4 out of 5.

Nakon oduševljujuće serije WandaVision dobili smo sljedeću mini-seriju na Disney+ u Marvelovom kimenatografskom univerzumu (MCU) The Falcon and the Winter Soldier. Ovoga puta nema puno misterije, ali zato akcije ne fali što je jedino i moguće sa naša dva junaka Falkona (Anthony Mackie) i Vinter Soldžera (Sebastian Stan).

Nažalost ovoga puta imaćemo priliku da vidimo samo 6 epizoda u odnosu na WandaVision koja je imala 9. Razlog je u cjelokupnom trajanju svake epizode. WandaVision nikada nije imala isto trajanje epizoda, dok sada imamo uvijek 50 minuta savršenog materija

Radnja prati Falkona i Vinter Soldžra aka Baki koji nisu dobar tim, ali zajedno ih drži poznastvo sa Stivom (Kapetam Amerika). Odmah na početku prve epizode imamo dosta akcije, ali u istoj nešto nedostaje. Za mene su bitnije scene nakon akcije ili prije nje, što je urađeno odlično sa Bakijem. Baki prestavlja lika isto kao Wanda u svojoj seriji, ranjenog lika koji se nikako ne nosi sa prošlošću i problemima.

Spoljeri u nastavku!

Kako je prva epizoda počela mislio sam da neću gledati ovu seriju, jer ova dva „Avengersa“ za mene nisu bitna; oni su uvijek bili u pozadini. A tek sam se navikao na misterijozni i neobični stil WandaVision i odjednom akcija i to na nivou onih klišeiziranih filmova tipa Lijama Nisona.

Na kraju prve epizode vidjeli šokantnu scenu koja me je zadržala da nastavim gledati dalje, a to je novi Kapetan Amerika kojeg glumi Vajat Rasel. On je prvobitno bio na listi među ljudima koji će glumiti KapetanaAmeriku, ali je izabra Kris Evans. Sada je Vajat na neki način ostvariti davno izgubljenu šansu za ovu ulogu.

On je novi lik kojeg od prve scene mrzite, a u drugoj epizodi još više. Vlasti su pokušali napraviti od njega nešto ozbiljno i opravdati ovaj postupak, ali nije upalilo na nas gledaoce.

Pravi negativac je neka revolucionarna grupa koja pravi probleme, označeni su kao teroristička grupa iako ima dosta elemenata koji ukazuju da oni rade dobru stvar.

Do sada smo vidjeli da je priča fokusirana na lošim odnosim među naša dva glavna junaka koji nemaju najbolje odnose, ali će ih borbe i vrijeme provedeno zajedno polako napraviti od njih odličan tim.

Režiser: Kari Skogland
Glume: Anthony Mackie, Sebastian Stan, Wyatt Russell
Žanr: Akcija, Avantura, Sci-Fi, Drama
IMDb: 8 – 17.000 glasova

NASLOVNA: manners.nl

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.