Nova domaća serija na Superstar TV koja me je oduševila stilom snimanja, misterijom, radnjom i glumom većine glumaca i glumica. Kalkanski krugovi su priča o prošlosti koja nosi sve šta smo se plašili kao mali, a u isto vrijeme u modernom vremenu se bori sa standarnim problemima u životima ljudi.

Rating: 4 out of 5.

Kalkanski krugovi su uveliko počeli sa prikazivanjem, a ja tek sada odlučim da je pogledam i naravno navučem se na priču. Srpka kinematografija nije poznata po dobrim misterijama, već je poznata po romantičnim glupostima i porodičnim drama.

Serija prati priču oca Dejana i ćerke Miona Matića (Ivana Zečević) koji su otišli iz Beograda u selo Dol da bi pobjegli od kriminalnog života u koji se njegova ćerka uplela. Na selu imaju kuću koji je Dejan (Vojin Ćetković) renoviarao, a pored njih živi njegov stric Velibor (Žarko Laušević), na prvi pogled stari čiča, prirodnjak, ali iz epizode u epizodu vidimo da Velibor zna mnogo više nego što iko zna.

Velibor ih na početku upozorava da ne zaborave i da ne smiju ići u Zabran. Zabran je mjesto u šumi u koje niko iz sela ne smije posjetiti, to ćete odmah vidjeti na početku serije, bukvalno prva scena.

Misterijozna dešavanja su ono što me je dovelo do serije. Čuo sam od prijatelja da su mnoge stvari odlično i realistično upotrebljene kada govorimo o starim legendama, kletvama i upotrebama nekih riječi za koje naravno nikada nisam čuo.

Šta je kalkanski krug?

U seriji to je krug oko Zabrana koji niko ne smije preći ili će se nešto loše desiti. Naravno, postoji čitavo objašnjene kroz svaku epizodu koje nam se dozira, ali u svakom slučaju kalkan je neki naziv za kreč i taj krug oko Zabrana je od kreča. To je to.

Kalkanski krugovi su zaštitni krugovi, oni krugovi koji omeđuju jedan prostor, i čuvaju ga od uljeza. U tom smislu kalkanski krug je nešto što ne treba preći, neki prostor koji je tabuizirian“, objasnio je Đorđe Milosavljević.

Velika mana serije je nepotrebne ljubavne drame u svakoj epizode, veoma su predvidljive da znate. Dok cjelokupna priča romatičnim scenama je čisti kliše, ljubavnici iz djetinjstva, novi ljubavni tougao sa mladima i još po nešto sa strane. To je u principu opis svake serije ili filma koji mi imamo ikada.

Do sada је prikazano sedam epizoda, a sutra dobijamo u osmu epizodu koja će odgovoriti na ključna pitanja o prošlosti i misterijama koje okružuje ovo selo i sve porodice u njoj. Time ćemo biti spremno za finalne dvije epizode narednog vikenda.

Kalkanski krugovi su serija koja se konačno dotakla ozbiljnih priča i strahova u našem narodu i okrenula taj strah na sve nas. Gluma je vrhunska pogotovo kada je u pitanju Žarko Laušević i njegova uloga Veliobora. Vjerovatno da njega nema ne bih ni gledao seriju nakon prve epizode.

Kreator: Đorđe Milosavljevićž
Režiser: Milan Karadžić
Glume: Vojin Ćetković, Ivana Zečevi, Žarko Laušević
Žanr: Drama, Misterija
IMDb: 8,8

NASLOVNA: imdb.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.