U univerzumu Šerloka Holmsa grupa mladih saznaje da je njihov svijet prepun natprirodnih pojava, ljudi sa posebnim moćima. Njihove avanture mogu biti opisane samo kao borba dobra protiv zla u 19. vijekovnom Londonu.

Rating: 3 out of 5.

Serija prati grupu tinejdžera koji žive na ulicama viktorijanskog Londona poznati kao Neregularni rade za doktora Votsona da riješe sve natprirodne zločine, dok Šerlok Holms dobija zasluge za njihov rad.

Oni su samo jedna grupa prijatelja koji živi na ulici, nemaju roditelje što je tada bio veliki broj slučajeva u Londonu, ali radnja nije samo o njihovom „otkrivanju zrelosti“. Serija prati natprirodne slučajeve koji se počnu dešavati oko njih, a njihova prijateljica Džesi otkriva da je povezana sa ovim dešavanjima i dobija moći koje će razviti kroz noćne more koje ima, a i same slučaje koji oni rješavaju.

Univerzum

Pomalo neobično, ali zanimljivo kada pročitate je sama posta radnje serije u univerzumu Šerloka Holmsa. Radnja ne prati zločine koje rješava Šerlok, ali prati grupu tinejdžera koji pod uticajem doktora Votsona, vjernog prijatelja Šerloka. Ovo je zanimljivo za znati jer u drugom dijelu sezone se mnogo više posvećuje vremena oko samog Šerloka i vraća smisao seriji, ali ne dovoljno da uživate u njoj.

Natprirodne stvari koje se dešavaju, u ovoj seriji, su predstavljena na klasični način svake epizode novi negativac sa drugim moćima koji oni moraju zaustaviti, bez ičije pomoći.

Mane serije

Klasična postava o grupi prijatelja među kojima postoji tajna ljubav koju ne ispoljavaju do kraja sezone. Mistične moći koje dobije jedna od soba i ona je jedina koja može spasiti svijet. Malo podsjeća na radnju Strangers Things, samo je ovdje u pitanju grupa tinejdžera.

Pored toga gluma za mene nikada nije bila bitna, ali je bilo momenata kada više nisam znao ko glumi koju osobu, zbog promjena u ponašanju. Kao da su konstantno bili neko drugi.

Sama ideja da su u univerzumu gdje živi Šerlok Holms je bila odlična, ali kada se i on sam pojavi u drugoj polovini sezone, on postaje najzanimljiviji lik. Nekako sam očekivao onog detektiva kojeg svi poznajemo, ali smo dobili samo jednog narkomana, zavisnika, klošara koji nije više ono što je bio nekada. Za to postoji objašnjenje, ali nije bilo dovoljno dobar razlog.

Serija je dobila loše kritike i ocjene i već ima ocjenu na IMDb-ju 5,1/10 što je odmah može staviti u kategoriju onih serija koje možete preskočiti. Za mene je ideja bila zanimljiva zbog čitave fantazije i novog svijeta koji otkrivamo, ali nije ništa novo što već nismo vidjeli više puta kroz druge serije.

Kreator: Tom Bidwell
Glume: Thaddea Graham, McKell David, Jojo Macari, Darci Shaw, Harrison Osterfield, Clarke Peters
Žanr: Krimina, Drama, Fantazija
IMDb: 5,1 – 3.100 glasova

NASLOVNA: collider.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.