Pravi film koji na prvi pogled ne biste pogledali, ali nudi mnogo toga da što nikada nećete očekivati. Sa odličnom glumicom Rozamundom Pajk je čista bomba od filma da pogledate ovih dana.

Rating: 4 out of 5.

Zanimljivo je ono šta zatičemo na početku filma kao jedan običan triler, ali ubrzo nakon prvo dijela filma dobijamo interesantnu priču i radnju. Jedna stvar mi je strašno smetala na početku oko glavne glumice i njene uloge, a to je prikaz da je ona loša osoba uvijek. Valjda sam navikao da uvijek gledam na ekranu žene kako od početka filma budu slabe i slomljene i tokom filma jačaju u prejak lik. Ovdje je dostra drugačije, došli smo odmah to tog kraja filma i prešli njega u potpuno novi film i ulogu.

Radnja filma

Upoznajemu našu badass likušu Marlu koja je najbolji karakter jedne žene koja na sebičan način gradi svoj životni uspjeh. Čisto sam oduševljen prikazom na filmu glumice i njene uloge. Da nastavim, ona vodi neku agenciju koja navodno pomaže ljudima u penziji da imaju dobar život u nekom domu. Ali sve je daleko od istine, u pitanju su naravno, kao i uvijek pare.

Nakon preminuća jednog od njenig klijenata, mora pronaći novog. Pronalazi Dženifer Piterson, baku, na prvi pogled bolesnu, sa demencijom, ali nije tako ona je dovoljno zdrava i na taj način se od nje može mnogo novca zaradi.

Komlikacija nastaje kada Dženifer nije osoba koja se predstavlja, ona ima istoriju koja će Marli zagorčati život.

I’m helping you feed the money monster, but i hardly see any of gold form myself

Spojleri u nastavku!

U jednom trenutke želite sve da Marli bude kažnjena za to šta radi, ali film ima ta pomješana osjećanja na čijoj ste strani. To mi se nikako nije svidjelo. Za koga da navijam? Šta u jednom trenutko za baku, pa za Marlu kao da je ona nevina u svemu šta radi? Možda je to bio cilj filma, ali jednostavno ne vidim kako u bilo koje trenutku trebamo biti na Marlinoj strani, čekao sam samo scenu kada će je ubiti, jer stvarno to zalužuje. Glupo je to kada otkirijete da se ruska mafija nalazi iza Deniferine zaštite, ali oni su tako nesposobni da ubiju bilo koga bitnog i naprave dramatičan i napet trenutak koji bi nam pokazao da Marli zaslužuje da ima naša saosjećanja.

Kakva nam je poruka poslata na kraju ni sam ne znam. Ne želim da razmišljam je me je film ostavio pod ustiskom da sam smo svi naivno krdo ovaca i da lavovi jedu kada žele.

Možda je film izgubio na ocjenama i kvalitetu trajanjem od 2 sata, barem tako ja mislim. Ubjeđen sam da malo kraćim tajanjem je bilo moguće izbaciti nekoliko nepotrebnih scena i uraditi bolji film. Kinematografija me je oduševila, svaka scena, dijalog, pa i sama muzika je na mjestu.

Režise i scenarista: J Blakeson
Glume: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest
Žanr: Komedija, Kriminal, Triler
IMDb: 6,3 – 14.000 glasova

NASLOVNA: journal.hr

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.