Serija koja je dostupna na Netfliksu vrijedna je vaše pažnje i osjećanja da se upoznate sa divnim likovima koji se bore za svoje pacijente. Sjećam se prve epizode, moja razlog gledanja je bilo zato što mi je bilo dosadno i htio sam na neki način da provedem dan, da ne što slušam dok radi i ova serija je zadržala svu moju pažnju tog dana.

Rating: 4 out of 5.

Na prvi pogled jeste jedna obična serija o doktorima i pacijentima, ali kao i svaka serija ovoga žanra ima svoju priču i likove koji nude širok spektar karaktera. Da svaka epizoda ima neki novi slučaj, ali i veći broj pacijenata nego što smo navikli. gledamo sve djelove bolnice od uprave, hitne pomoći, operacione sale i psihijatrijskog dijela, pa i samih njihovih porodica.

Pratimo priču u bolnicu New Amsterdam u Njujorku koja je javna bolnica i dostupna za sve i one bez osiguranja. U bolnicu dolazi novi medicinski direktor, Maks, koji odlučuje da promjeni čitav sistem. On želi da bolnica misli više o pacijentima, a ne novcu, već prvog dana čini drastične promjene u bolnici i daje mogućnost da se glas doktora čuje kako bi oni mogli bolje raditi.

Naravno to se dekanu bolnice ne sviđa, on je „pomalo“ na strani novca, ali Mak ne odustaje, šta više nije ga briga za administraciju i upravni odbor. On sastavlja novi tim za kardiologiju, mijenja način prijema pacijenata u hitnu pomoć, obezbjeđuje mogućnost da se svi liječe na najbolji mogući način.

Maks prolazi kroz mnoge promjene tokom dvije sezone serije, pogotovo kada započne priča o raku koji ima, ali krije od svojih kolega. Tada vidimo njegovu želju da ova bolnica stvarno uspije u pomaganju ljudima. Pored toga ima ženu sa kojom čeka bebu, tu se stvara potpuno novi problem oko njihovog braka. Ali, i svaki doktor u bolnici ima svoje probleme sa kojima se bori i to tokom prve sezone najviše vidimo. Zahvaljuči Maksu svi se snalaze i prevazilaze svoje probleme, jer Maksov moto je „Kako mogu pomoći?“.

Serija ima 40 epizoda i stvarno je vrijedna preporuke da svi gledaju ovu dobru priču. Pored toga serija ima odlične napete i dramtične scene na kraju epizoda tokom kojih se uvijek otkriva nešto novo oko doktora koje pratimo.

New Amsterdam, zasnovan je donekle na memoarima doktora Erika Menhejmera „Dvanaest pacijenata: život i smrt u bolnici Bellevue“. Doktor Menhejmer je medicinski direktor bolnice Bellevue više od 13 godina i klinički je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Njujorku.

Treća sezona će biti premijerno puštena 3.marta 2021. godine, tako da jedva čekam nastavak priče.

Glume: Ryan Eggold, Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Tyler Labine, Anupam Kher
Žanr: Drama
IMDb: 8,1 – 17.000 glasova

NASLOVNA: soimwatching.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.