Film sa Hulua koji uopšte nije dobio pažnju, a razvalio je sva moja očekivanja o njemu, likovima i priči. A i vi sigurno će te poželjeti gledati ovaj film prvom prilikom.

Rating: 4 out of 5.

Fresh/Svježe je film koji počinje tek 30 minuta nakon prve scene sa imenom filma, glumaca i svega ostalog što očekujete negdje na početku. Ali zašto je tako?

Ja ću vam odmah reći ovo je film koji počinje kao klasična ljubavna drama u kojoj djevojka slučajno nailazi na pravog momka, ali pravi film, onaj triler, počinje tačno u 33. minuti. Sa tim umu ovo je bitno znati, jer biste u suprotnom prestali gledati film zbog neznanja.

Film je odličan triler za večernje „opuštanje“, ali svakako podiže bitna pitanja, kao što je bitnost prijatelja, volja za životom i samoća.

Radnja Filma

Tokom početnih 30 minuta filma radnja prati Nou (Daisy Edgar-Jones), djevojku na prvom dejtu sa momkom koji nije prošao dobro. Njena najbolja prijateljica Moli (Jojo T. Gibbs) je jedina osoba u njenom životu koja je razumije i na koju se može osloniti. Ali, tokom jedne večeri u marketu upoznaje Stiva (Sebastian Stan) sa kojim se smuva. Sve je super, krasno, ljubav i ostale gluposti dok se ne dogovore da odu na odmor za vikend koji je iznenađenje za Nou.

Ovo je sve simpatično, ali nismo zbog ovoga došli gledati film. Prvi dan putovanja ipak ne idu na odmor direktno već kod Stiva kući, tu se dešava ono što je očekivano, a to je da je stiv drogira i veže lancem u podrumu, sve ostalo šta će se desiti morate saznati tokom gledanja filma.

Tokom druge i glavne polivine filma desi se čitav preokret radnje, žanra i samih likova to jest Noe i Stiva. Ovo kidnapovanje nije ono što klasično gledate tokom filmova jer ima odličan tvist, ali i sam kraj je veoma zadovoljavajući za nas i Nou.

Za sada film nije dobio veliku popularnost, ali ga mogu izdvojiti među boljim filmovima u 2022. godinu koje sam gledao tokom marta.

Režiser: Mimi Cave
Glume: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan
Žanr: Komedija, Horor, Triler
IMDb: 6,7 – 12.000 glasova

NASLOVNA: hulu.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.