Dovoljno dobra tema o izolaciji, strahu od smrti smrzavanjem i pustolovina života dva čovjeka izgubljena u ledenoj pustinji što je Grenland.

Rating: 3.5 out of 5.

Against the Ice je Netfliksov istorijski film baziran po istinitom događaju vezanom za ekspediciju iz 1909. godine na Grenlandu. Adaptiran je na osnovu danskog romana Ejnara Mikelsena „Dvojica protiv leda“, kojeg prati priča filma.

Film oduševljava ne samo pričom, već i velikim brojem kinematografijom koja je fantastična u svakom pogledu. Naravno, ima momenata kada vidite da je CGI korišten u scenama, ali većina filma je stvarno snimana na glečerima Grenlanda, ali i Islanda.

Oglasi

Ne postoji puno toga reći o samom filmu, jer je to samo jedna velika napeta pustolovina u prostori koji ste vi sami kao gledaoci svjestni da ne biste preživjeli ni jedan dan.

Radnja filma

Priča prati kapetana Ejnara Mikelsena i dobrovoljca Ivera koji su krenuli pustilovinu po surovom terenu u potrazi za prethodnom ekspedicijom koja se nije vratila nazad. Njih dvojca će morati preživjeti ovu “ledenu zemlju” i sve šta ona “baci” na njih. Ali najveći neprijatelj je vrijeme.

Zanimljivosti za film

Produkcija je snimana na lokaciji na glečerima uglavnom na Islandu, neki na Grenlandu, i minimalno se oslanjala na CGI. Prilikom izbora glumca Joea Colea za Mikkelsenovog veoma zelenog saputnika Ivera Iversena, filmski stvaraoci su upozorili glumca da će uslovi biti teški, a udobnost minimalna.

Ovo je prvi Netfliskov originalni film iz Danske i Islanda.

Režiser: Peter Flinth
Glume: Nikolaj Coster-Waldau, Joe Cole
Žanr: Avantura, Drama, Istorija
IMDb: 6.5 – 6000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREjler:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.