Uskoro na Netfliksu izlazi live-action rimejk animea koji je mene prošle godine oduševio svojim scenama, pričom i cjelokupnom radnjom i stilom koji nedostaje u današnjim animiranim serijama. Iako starijeg kova, ovaj serija je klasik sa starijim animacijama, ali duh priče je ono što vas vodi kroz avanturu junaka.

Rating: 4.5 out of 5.

Cowboy Bebop je anime iz 1998. godine koji morate pogledati. Ovo je jedan klasik o samoći, lovcima na glave u svemiru. Oni, svemirski kauboji, su ekipa koja putuje u svemiru u potrazi za kriminalcima. Svaka avantura je nova priča i krug prijatelja se širi kako se bliži kraj animea.

19. novembra izlazi live-action, remejk serija na Netfliksu koja obećava iskrenu i autentičnu priču iz animea. To je ono što se svi nadamo.

Sinopsis

U godini 2021. čovječanstvo je izumilo svemirske portale u obliku prstenova uz pomoć kojih se omogućava brže putovanje širom Sunčevog sistema. Ali, prilikom jedne eksplozije portala kraj Zemlje Mjesec je uništen, a Zemlja je polako postala nenastanjiva. S vremenom se čovječanstvo premjestilo na kolonije po drugim planetima i satelitima, kao što su Mars i Venera, te na Jupiterovim mjesecima.

U međuvremenu je godina 2071. Spajk Špigl i Džet Blek, bivši policajac, su lovci na glave koji uz pomoć svemirskog broda „Cowboy Bebop“ hvataju kriminalce i teroriste po sunčevom sistemu. Ubrzo im se pridružuje i buntovna dama Faja, te djevojčica Ed koja zna sve o kompjuterima. Ali, iako Spajk glumi cinika i hlandokrvnog frajera, u srži tajno tuguje za svojom velikom ljubavi, ženom zvanoj Džulija.

Odličan momenat serije je i sama džez muzika koja je bila sastavni dio svakom akcionog animea starijeg od 20 godina. Svaka scena je opisana muzikom ili akcijom. Postoje trenutci drame, ali i humora koji stvarno možete razumijeti. Mnogo sam se kolebao tokom prvog gledanja, ali kako je priča tekla tako sam se izgubio u ovom distopijskom svijetu i likovima.

Spajk je junak serije koji nas nakon samo nekoliko epizoda postaje toliko poznat, kao da se vidimo u njemu. Scene, bilo to samo ležanja ili lova na kriminalce sa njim su stvorile iskustvo za gledanjem animea koji nam treba, ali i dosta ljudi sigurno i želi. Nemojte me pogrešno shvatiti, i sam nisam veliki ljubitelj starijih animacija, ali ovo je kao da gledate neki film iz 90-ih, tačno je ostario koliko treba da uživate u njemu.

IGN je Cowboy Bebop-a stavio na 14. mjesto na listi 100 najboljih animiranih serija.

Vrijedan je bindžovanja sa samo 26 epizoda, trenutno je dostupan na Netfliksu. I prav je prilika da ga pogledate prije serije koja će izaći 19. novembra na Netfliksu.

Kreator:Hajime Yatate
Žanr: Animacija, Akcija, Avantura
IMDb: 8,9 – 101.000 glasova

NASLOVNA: imdb.com

TREJLER:

One thought on “Cowboy Bebop (1998-1999)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.