Frančiza se nastavila, ali da li smo dobili bolji film ili mak ravan onom originalnom? Ne bih rekao. Potrošite svoje vrijeme gledajući najnoviji nastavak u frančizi „Teksaškog masakra motornom testerom“ u kome većina odluka grupe infuensera neće imati smisla.

Rating: 2.5 out of 5.

Texas Chainsaw Massacre je horor film premijerno pušten na Netfliksu i dostupan je svima da vide promašaj kada je u pitanju jedan kultni lik kao što je Leatherface(Lederfejs).

Ukratko film, njegova čitava radnja i najbolje scene su stavljene isprekidano u trejler koji je poslužio kao mamac gledaocima da ga pogledaju. Nažalost film nije ispunio isčekivanja koja je postavio, pa čak nije uspio da dostignem prosječno trajanje od 90 minuta i trajalo 1h i 20 minuta. To je pozitivna stvar, jer nećete previše vremena protraćiti sjedeći, ako već na početku ne odustanete.

Od početka filma čekamo povratak, sada starije žene, koja je preživjela originalni napad Lederfejsa u originalnom filmu iz 70-ih, ali ona je dobila svega pet minuta vremena na ekranu i razočaravajuće umrla kao i svi ostali. Idiotske odluke likova ih je odvelo u sigurnu i bolnu smrt koju su mogli lagano rješiti, jer ipak oružja je bilo svuda samo ga niko nije koristio.

Radnja filma

Grupa prijatelja je stala na benzinsku pumpu da odmori, ali svjesno idu u grad koji je ugašen i poznat po teksaškom masakru prije 50 godina. Ova grupa mladih osoba su influenseri koji žele prodati mali gradić i oživjeti ga nekim glupostima, što uopšte nije bitno za film osim razloga zašto su u njemu. Naravno već od početka vidimo problem sa napuštenim gradom. Jedna bakica je u svojoj kući, ali je izbace misleći da je ona trebala takođe da napusti grad jer je banka prodala sve. Ona u šoku umire u rukama „sina“ ka putu u bolnicu zbog šoka od izbacivanja, ali to nije njen sin! U pitanju je niko drugi nego legenda Lederfejs koji se vraća po osvetu.

Najbitnija za priču su sestre Melodi i Lila, ali oko njihovog odnosa nije bilo puno priče osim činjenice da je Lila preživjela pucnjavu u školi, što se provlači kroz film, ali nema nikakvog značaja za radnju. Sve ostalo je samo put masakra koji Lederfejs ostavlja.

Film je pokušao postići ono što je Halloween uradio drugi put za redom 2018. i 2021. godine sa nastavkom fračize, brišući sve filmove između. Ali Texas Chainsaw Massacre nije postigao ništa od toga, samo je ukaljao već postojeće ime frančize sa novim dijelom koji ništa novo nije donio na sto. Vjerujem da će ovo biti brzo zaboravljen film, jer već po prvim ocjenama na IMDb platformi ima ocjenu nižu od 6, a dok sam pisao ovaj tekst počeo se približavati ocjeni 5.0.

Režiser: David Blue Garcia
Glume: Sarah Yarkin, Elsie Fisher, Mark Burnham, Jacob Latimore
Žanr: Kriminal, Horor, Triler
IMDb: 5,2

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.