Druga sezona je premijerno puštena na Netfliks da biste nastavili priču koja prati svemirsku agenciju i njenu raznoliku ekipu koja pokušava napraviti ovu ideiju mogućom za SAD.

Rating: 3.5 out of 5.

Space Force/Svemirska Jedinica je, nakon dvije godine čekanja, dobila drugu sezonu na Netfliksu koja nije popravila kvalitet osrednje prve seozne, ali nije je ni učinila gorom za gledanje. Kreatori serije Greg Danijels i Stiv Kerel su imali dobru i originalnu ideju, koja je tokom realizacije izgubila ili zaboravila na humor koji je bitan gledaocima.

Druga sezona nastavlja radnju serije tri mjeseca nakon debakla na mjesecu sa ruskim kosmonautima. Sada najveći problem postaje pitanje da li je Space Force odjeljenje isplativo i korisno na ikakav način. General Nerd radi sve u mogućnosti da tenzije olakša i spasi sve zaposlene, ali moraće skratiti budžet za pola što dovodi u pitanje šta oni mogu raditi ako nemaju dovoljno novca za bilo šta.

Presjek prve seozne

U prvoj seozni upoznajemo raznolike likove na čijem čelu je postavljen General Nerda koji je postavljen kao lider nove svemirske jedinice Space Force. To je bilo sve što on nije želio raditi, ali kao ozbiljno i striktno vojno lice ovaj posao prihvata veoma ozbiljno. Čitav tim koji je dobio da radi sa njim je pokušaj humoristične i simpatične grupe, ali humor nije tu, rijetke su scene kada se stvarno i iskreno možete nasmijati. Priča ima osrednji tok, u djelovima je zanimljiv, ali u većini nije ništa više nego prosječan pokušaj sitkom serije.

Svidjelisu mi se neki detalji, ista ekipa od prve sezone je idalje tu, humor je tu i tamo isti, ali najbitnije i jedini razlog gledanja i prve sezone, Stiv Kerel kao pojava na ekranu. Pored toga ništa više nema veliki značaj za priču i kvalitet nove sezone. Uveliko se pričalo da li će serija dobiti drugu sezonu, ali mislim da sada nakon ove da će treća sezona biti finalna.

Druga sezona se završava sa odličnim klifhengerom i ostavlja prostor za narednu sezonu od koje očekujem više dinamičniju priču, ali naravno humor ne smije biti uskraćen.

Recenziju prve sezone možete pročitati u recenziji: Space Force (2020- ): Putovanje na Mjesec

Kreatori: Steve Carell, Greg Daniels
Glume: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang
Žanr: Komedija
IMDb: 6,7 – 54.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.