Serija koja je popravila mišljenje o režiseru Džejmsu Ganu koji je prošle godine napravio film Suicide Squad 2 koji nije dobro prihvaćen od strane gledalaca.

Rating: 4 out of 5.

Peacemaker/ Mirotvorac je superherojska serija na HBO platformi koja je neočekivano dobro urađena i iznenadila me na mnoge načine po pitanju humora i kreativnosti radnje serije. Ovo je prva novostvorena serija u DCU univerzumu koja me je oduševila i nadam se da će ovako nastaviti.

Sam DCU univerzum je Velma šarenolik po kvalitetu i mišljenju o filmovima. Neki su dobri, pojedini su fantastični, a neki su nesagledivi. Ideja serije u ovakvom univerzumu nije nova kada je u pitanju DC, vidjeli smo brojne njihove serije kao što su: Arrow, The Flash, Supergirl, Titans, Constantine, Black Lightning, Doom Patrol i mnoge druge. Ali kada je u pitanju nešto što bi se moglo nadovezati na univezum Justice League tima Peacemaker je serija koja opravdava i popravlja mogućnost jednog antiheroja u borbi za pravdom.

Stvarno je savršeno urađen jedan „superheroj“ koji prelazi put sa mračne strane ka dobroj i predstavljen je kao odličan prikaz jednog antiheroja sa odličnom „origin story“. Sam izbor Džon Sine kao Peacemakera se ispostavilo da niko drugi ne bi mogao biti bolji u ovoj ulozi.

Radnja serije

Započinjemo ratio nakon radnje filma Suicide Squad 2, ali ovoga puta pratimo Džona Sinu u ulozi, koja će možda ovjekovičiti njegovu glumačku karije, Pismejker ili kako se zove Kristofer Smit. On je jedan od zatvorenika koji je radio pod Amandom Voles u grupi zloglasnih negativaca kako bi smanjili svoje kazne. Na početku on je u bolnici i opravlja se od svoje rane, za koju smo mislili da je bila smrtonosna. Odlazi iz bolnice srećan da je slobodan, ali ipak neko drži oko na njemu i saznajemo da se formirala nova grupa koja treba rješiti problem sa nečim što se zove Leptiri. U tom timu se nalaze opasna agentica Emilija Harkort, IT lik Džon Ekonomos, Leota koja je Amandina ćerka i njihov lider Murn. Njihova misija istraživanja Leptira će postati misija spašavanje planetu kada se stvari dovedu na svjetlost dana.

Ono što seriju čini odličnom je humor tokom čitave sezone, dijalozi su humoristični, scene, sve. Pa i sam ljubimac i najbolji prijatelj Pismjekera je orao, simbol SAD-a, dok se u grupu pridružije broac protiv kriminalaca, ali takođe označen kao negativac Vidžilaneti koji prati Pismjekera i pomaže mu bez pitanja. A pravi problem se stvara kada se sazna ko mu je otac, Ogi Smit ili poznat kao veliki rasista i ekstremista Bijeli Zmaj (bukvalno je predstavaljen kao lider KKK) i priča i prošlost oca i sina je ono što će vas šokirati kako saznajemo više tokom epizoda.

Džon Sina je odlično odglumio ovo ulogu, ali predstavi ne samo jednog antiheroja, već i jednu osobu koju idalje uhodi prošlost, kao i svaka loša stvar koju je uradio. Tako je ovaj junak dobio veliki plus kod publike, tako što nije predstavljen, u odnosu na film, kao ubica, psihopata ili ne znam neki ludak, već kao ljudsku biće koje je svjesno svih posljedica.

Serija ima osam epizoda prepunih akcije i humora koje su predobro spojene u bindž vrijednu seriju. Druga sezona je najavljena, a mnogi još nisu pogledali ni ovu. Tako da ako ste ljubitelj superherjoskih filmova i DC univezuma ovo je serija koju morate pogledati.

Zanimljivost za seriju koju sam pronašao je da u jednoj sceni kada Džon Sina svira klavir to je on stvarno uradi. Naučio je svirati klavir u mladosti i to je iskoristio na način da nas sve iznenadi.

Kreator: Džejms Gan
Glume: John Cena, Danielle Brooks, Freddie Stroma, Jennifer Holland, Steve Agee
Žanr: Akcija, Avantura, Komedija, Sci-fi
IMDb: 8,5 – 46.000 glasova

NASLOVNA: hbo.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.