Kriminalistički triler koji je dugo isčekivani film, najavljen sa jakom glumačkom postavom, donekle je ispunio očekivanja, ali ima i svoje nedostatke. Pored dobrih i loših strana imamo kraj koji zbunjuje na dobar način, ali ne ostavlja utiske nakon gledanja.

Rating: 3.5 out of 5.

Prva stvar koja me je privulkla da pogledam ovaj film su glumci. Rami Maleka, Denzel Vošingtona i Džereda Leta u kriminalističkoj-triler misteriji. Nerješena ubistva jednog potencijalnog serijskog ubice i mladu zvijezdu, detektiva, u usponu. Slučajevi su povezani sa starim šerifom koji zbog novih i sličnih ubistava dolazi u Los Anđele, ali ne postoje dokazi koji ukazuju ko je ubica.

Radnja filma prati Dika (Denzel Vošington), zamjenika šerifa okruga Kern u Kaliforniji, koji se udružuje sa Beksterom (Rami Malek), detektivom LASD-a, kako bi pronašli serijskog ubicu. Dik ima dobar njuh koji pokazuje sve više jezivo tačnim, ali njegova spremnost da zaobiđe pravila uvlači Bekstera u dilemu koja razbija njegovu dušu. U međuvremenu, Dik se mora boriti sa mračnom tajnom iz svoje prošlosti koja je vezana za trenutnu situaciju u gradu.

It’s the little things, Jimmy. It’s the little things that rip you apart. It’s the little things that get you caught.

Sadrži tri dobitnika Oskara. Denzel Vošington, dvostruki pobjednik, za Training Day (2001) i Glory (1989), Rami Malek za Bohemian Rhapsody (2018) i Džered Leto za Dallas Buyers Club (2013).

Problem u filmu se javlja kada je u pitanju priča koja je bačena na nas da pohvatamo prošlost o zločinima, kao i sam početak filma koji je bitan za samo jednu scenu u filmu. I time ga čini beskorisnim, zbog otkrića u kasnijem dijelu filma. Detektiv Džimi Bakster ima porodicu koja neka nikakvu ulogu u filmu, a ipak je pokazana više puta tokom filma.

Džered Leto

Leto je poznat po tome da se pojavljuje u mnogo nesvakidašnjim, neobičnim i jezivim ulogama u svojim filmovima. Nekako vidimo kroz njegovu karijeru da je ovakva uloga neobičnog i donekle uvijek negativne osobe dominira kada je Leto u pitanju. Ovdje je pokazao ponovo njegovu moć, kada je u pitanju igranje jezive osobe koja je možda serijski ubica.

Who says that bad guys don’t return to the scene of the crime?

Scenarista / režiser Džon Li Hankok prvobitno je napisao scenario za ovaj film prije skoro 30 godina (1993).

Postavlja se pitanje. Da li je vrijedno gledati ovaj film? To samo postavlja još pitanja na koje trebam odgovoriti. Moramo gledati mnoge komponente filma, kao što su muzika, gluma, kinematografija, radnja filma, žanr, kraj filma, njegova cjelokupna poruka i razlog zašto je snimljen filma.

Za mene je bio dobar film, ništa specijalno i što bih izdvojio, više su to klišei kada je u pitanju radnja i priča filma. To ne znači da je loš film, sa pravim glumcima svaki film može napraviti, makar markentiški uspjeh na internetu kada je ova godina u pitanju.

Režiser: John Lee Hancock
Glume: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto
Žanr: Kriminal, Drama, Triler
IMDb: 6,4

NASLOVNA: medium.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.