Serija koja za Marvel znači nove mogućnosti i prilike za širenjem filmskog univerzuma koji volimo. Sa kvalitetnim glumcima i poznatim likovi iz filmova, Vanda i Vižn su odlična prilika da upoznamo drugačiji Marvelov filmski univerzum (MCU) i započnemo prve korake u četvrtu fazu.

Rating: 4 out of 5.

Prva Marvelova serija na Dizni+ platformi koja već po početku donosi neobičnu priču sa misterioznom postavom radnje.

Zatičemo se, kako na prvi pogleda izgleda, u prošlosti. Kao da gledamo stari sitkom iz 50-ih godina, još u crno bijelo boji. Ali likovi si prepoznatljivi Vanda (Elizabeth Olsen) i Vižn (Paul Bettany), jedni od novijih avedžersa imaju život kao da su u tim godinama. Već na kraju te epizode vidimo da je to neki san ili nešto što je Vanda možda uradila zbog smrti Vižna, pa čak postje i teorije da je to neko njoj uradi. Ništa još nije sigurno.

Pratimo Vandu (Skarlet Vič) i Vižna, kao mladi pračni par u nekom pregrađu u SAD-u gdje žive u svojo kući. Niko nije jasno zašto su oni tu, ali njihove komšije imaju normalan odnos prema njima. Ono šta je zanimljivo iz dosadašnjih epizoda je da saznajemo da svaka epizoda ima elemenat druge decenije prošloga vijeka. Prva je rađena u stilu 50-ih, druga 60-ih i treća prelazi u 70-e u boji. Svaka promjena je primjetljiva od humora do stila oblačenja. Svaka epizoda nosi elemente misterije i nepoznatih likova u sjenci, kao i nove organizacije slične S.H.I.E.L.D. čiji je direktor bio Nik Fjuri (Samjuel L. Džekson) pod nazivom S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department). Ovo otvara šanse za novim teorijama o seriji, kao i potpuno novim i nepozantim likovima koje Marvel može predstaviti za buduću 4. fazu.

Da bi se uhvatio izgled i osećaj klasičnog sitkoma, konsultovan je legendarni glumac i komičar Dik van Dajk. Dalje, ova emisija je takođe snimana pred živom publikom. Što znači da smijeh u pozadini je pravi, iako se čini veoma namještenim u produkciji.

Serija je inspirisana raznim pričama Marvel stripova: „The Vision and Scarlet Witch“ (dvije publikacije iz 1980-ih), „House of M“ (ograničena publikacija iz 2005. godine i ukrštena priča u kojoj Vanda stvara idiličnu alternativnu stvarnost) i strip „Vižn“ iz 2016. (Vižn se „povlači“ u prigradski život i stvara sintezoidnu porodicu).

Zašto je bitno da pogledate WandaVision, ako ste fan Marvelovih filmova

Prema CCO-u Marvel Studija Kevina Feigea, WandaVision će „postaviti“ buduće MCU filmove, Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) i Untitled Spider-Man nastavak (2021), ukazujući na naslov nastavka Doctor Strange-a kao najveći trag koji implikacija je da će događaji u WandaVisionu otkriti ili stvoriti Multiverse.

Kreator: Matt Shakman
Glume: Elizabeth Olsen, Paul Bettany
Žanr: Akcija, Komedija, Drama
IMDb: 7,5 – 23.000 glasova

NASLOVNA: ign.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.