Film koji svojom slikom govori više nego čitav dijalog glumaca i glumica zajedno. Smrt bebe na porođaju jednu porodicu je uništila, a posljedice i trauma su velike i nezamislive za muža i ženu.

Rating: 3.5 out of 5.

Prvih pola sata je jedna od napetijih realnih scena koje sam pogledao. Znate, navikli smo da se nešto dramatično desi na ekranu za minut-dva, ali ovaj film je čitav drama koja je trajala i polako nas spremalo za kraj. Sve je izgledalo kao jedna duga scena koja je bila vječnost za gledati.

Zanimljiva i teška priča koji su fantastičnom glumom Šaja Labafa i Venese Kirbi prenijeli nama gledaocima na vaoma stvaran način. Uloge koje su igrali imaju svoje probleme, traume, posljedice, jednostavno su kao likovi u scenario veoma dobro izgrađeni. On je liječeni zavisnik, alkoholičar koji sada ponovo pada pod uticaj droge i alkohola. Ona ima svoje probleme, ali time ugrožava svoju ženu kojoj je najpotrebniji u ovom trenutku.

Radnja filma prvih 30 minuta

Marta i Šon su bostonski par koji je na ivici da postanu roditelji. Šon je građevinski radnik, dok je Marta izvršna direktorka. Par se sastaje u autosalonu gdje radi Martin zet Kris, a Martina majka Elizabeta kupila im je minivan. Šon poklanja Marti slike sa ultrazvuka koje će okačiti u sobi djeteta. Martin porođaj kreće te noći, ali ne idu u bolnicu, već žele porođaj u svojoj kući. Šon zove njihovu babicu Barbaru, ali ona nije dostupna, pa na njeno mesto šalje ženu po imenu Eva. Marta se bori sa mučninom, anksioznošću i bolom tokom porođaja.

Kada Marta bude spremna za porođaj, babica je premješta u spavaću sobu kako bi se dijete tamorodila. Dok Marta pokušava roditi bebu, Eva shvata da bebin puls opasno opada tokom kontrakcija. Obavjestila je uspaničenog Šona da će možda trebati da odu u bolnicu, on odmah poziva bolnicu. Šon je pita da li je dobro da nastave, na šta ona odgovara, da. Marta usmjerava svu svoju snagu da izgura bebu i rodi joj ćerku. Eva primjećuje da beba postaje plava i pokušava da je oživi, ali ona ubrzo umire.

Ostatak filma daje sliku i priču nakon smrti bebe i način na koji par živi, sa čim se bori u narednom periodu.

Ovo je jedna priča koja oslikava živote, sigurno, miliona žena, čije traume ne mogu stati u ovaj film, ali mogu pokazati djelić onoga šta se nekome možda desilo i kako to može uticati na njih mjesecima, godinama ili čitavog života nakon smrti njene bebe.

Razmišljao sam tokom gledanja koliko je film bio ih i koliko je bilo veoma teško za pratiti njegov spor tempo. U jednu ruku to je bio fantastičan elemenat filma koji u ovakvoj priči nije mogao bolje pristajati, dok u drugu stvara monotonost u filmu i gubitak pažnje i želje za gledanjem.

Ali, ako volite sporije tempove filma, dobre drame, teške scene i odlike koji likovi donose, kao i dobru kinematografiju ovo je pravi film za vas.

Film je pušten u odabranim bioskopima 30. decembra 2020. godine, prije nego što je dobio premijeru na Netfliku 7. januara 2021. godine.

Režiser: Kornél Mundruczó
Glume: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf
Žanr: Drama
IMDb: 7,1 – 13.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.