Kao i prethodni filmovi na Netfliksu, The Old Guard se uklapa u one akcione filmove koji su puni pucnjave i brzih pomjeranja kamere da bi napravili efekat dinamičnosti.

Rating: 3.5 out of 5.

Film je izgubljeni potencijal koji je baziran na osnovu istoimenog stripa iz 2017. godine autora Greda Raka. Gregova karijera je dostigla vrhunac kada je tokom 2000-ih radio za DC Comics, ali u isto vrijeme je radio i sa Marvelom. On je napravio strip u vidu toga da svi heroji ne moraju biti super-heroji koji imaju moći, on je ovdje pokazao jednu fantastičnu ideju. Za mene je ipak drugačije. Mislim imate grupu elitnih ubica, čuvara svijeta koji su besmrtni i idalje ih napravite dovoljno ranjivim da na kraju su bespomoćni, ako ne rade zajedno. To je jedna stvar koja je ovaj film ograničila na jednu prosječnu akciju sa ne tako poznatim glumcima i dobrom muzikom tokom borbi.

Well, sometimes you got to work with people, you don’t want to eat with. Andy

Film započinjemo predstavljanjem naših glavnih likova, grupa od četiri člana besmrtnika sa šefom i najstarijom među njima Endi (Charlize Theron) za koju i ne znamo koliko je u stvari stara. Ostali članovi ssu došli dosta kasnije nakon nje. Potrebno je objasniti da oni nisu rođeni ili napraljeni da budu besmrtni. Čitavo objašnjenje je da su oni jednostavno izabrani i to je to. Početak filma je kliše, odmah nakon upoznavanja naših likova saznajemo za nekog negativca, doktora koji želi produžiti život ljudi. I naravno on saznaje za njih i želi da oni budu njegovi subjekti eksperimentacije.

U sve to na početku saznajemo da je nova osoba postala besmrtna i da su oni svi povezani na neki način snovima. Ta nova osoba je vojnik SAD-a Najl (KiKi Layne). Ona je dobila moć kada je bila ubijena tokom misije, ali preživljava i više nema ni ožiljak. To postavlja mnoga pitanja u bazi među njenim prijateljicama, ali ubrzo Endi dolazi i objašnjava joj šta se dešava. U ovom trenutku se film dosta zamrsi na nebitan način, samo skačemo iz mjesta do mjesta i krou vrijeme.

The world can burn for all I care.Andy

Problem je nastao kada njihove moći i sposobnosti koje su stotinama godina skupljali nisu od pomoći. Naravno, na kraju filma su od ogromne pomoći kada masakriraju privatnu vojsku, ali kroz film su pokušali da od njih naprave kul likove koji želimo biti i onda su skroz skrenuli sa tog puta.

Film ima jedino jednu fantastičnu stvar koju bih volio da su joj više vremena posvetili. U pitanju je nastank Endi i njena prijateljica koju je u srednjem vijeku crkva bacila u more živu u iron mejdenu. Ona tako besmrtna pati sve do danas. Kraj filma nam pokazuje na par sekundi da je ona uspjela pobjeći, ali to samo ostavlja mogućnost nastavka filma. Za sada nemamo više informacija od toga da će biti drugi dio filma.

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.