Ako ste ljubitelj Kirostofa Valca kao ja, zbog uloga u Trantinovim filmovima, možda ne trebate gledati ovaj film.

Rating: 3 out of 5.

Georgetown je biografski film koji se našao na Netfliksu sa glavnom ulogom Kristofa Valca, ali i takože njegov prvi režiserski film, što me je odmah privuklo da ga pogledam. Nažalost nešto je jednostavno nedostajalo u filmu.

Pored odličnog glumca i priče koja je rađena na osnovu novinarskog članka koji priča o braku Viole Herm Draft i njenog muža koji je 30 godina mlađi Albeč Gero Mut. Imena su drugačija u filmu, ali priča je istinita.

Can we talk? Not on the telephone. It’s not prudent.

Urlih

Film je dosta razvukao priču i zakomplikovao radnju da je učini misterioznom, ali to nije uradio uopste dobro.

Radnja filma

Pratimo Urliha Muta (Kristof Valc) koji se vjenčao sa imućnom, ali značajno starijom ženom Elsom (Venesa Redgrejv) da bi stvario političke uticaje i stekao ime u svijetu. Da kažemo odmah, u pitanju je nekih 30 godina, što definitnivno ne odgovara Elsinoj ćerki Amandi (Aneta Bening) kojoj Urlih može biti brat, a ne očuh.

Ali film pored drame oko njihovog braka u stvari ima pravu radnju, a to je smrt, tj. ubistvo Else na početku filma. Nepoznato svima, Urlih i Elsa nisu bili ono što su se predstavili tokom večere kojom film započinje i sada nakon njene smrti mi upoznajemo našet protagonistu film i saznajemo sve o njemu.

Misterija nije toliko teška za shvatiti, samo je pretjerano zamršeno pa vam nije jasno ni o čemu se radi u nekim trenutcima. Dok, gluma Volca oduševljava čitav film daje minus za minusom kada je u pitanju originalnost ili sama prikrivenost u dešavanju radnje.

Mislim da je mogao biti bolji film od ovoga, ali nažalost prvobitne kritike se pokazale da film nije vrijedan za široku publiku, pa tako ovaj filma na platformi IMDb jedva preko 2000 ocjena.

Iako je ovo prvi film koji je režirao, Kristofa Valc je ipak imao film koji je režirao za TV „Venn man sich traut“ (2000), za koji je napisao i scenario, ali u svijetu filma se ne smatra njegovim prvim pravim režiserskim debije.

Režiser: Kristof Valc
Glume: Kristof Valc, Venesa Redgrejv, Aneta Bening
Žanr: Biografija, Drama, Kriminal
IMDb: 6,1 – 2.300 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.