Zanimljiv triler koji mi je pokazao da nije za bacanje, ali imao je svoje uspone i padove kada su u pitanju likovi u filmu.

Rating: 3 out of 5.

Lakeview Terrace/Opasna veza je triler/drama, koja sa glumačkom postavom Patrika Vilsona i Samjuel L. Džeksona u glavnim ulogama, pokazo je da vrijedi gledanja na Netlfliksu.

Zanimalo mi je kada se novi film na Netflisku pojavio, prvo što sam vidio je slika Džeksona koja je odmah rekla gledaj ovo. Veliki sam obožavatelj njegovih filmova i bilo mi je drago vidjeti ga u drugačije svjetlu nego inače u filmu. Način na koji se kao uloga prikazano igranje sa umom jednog mladog para je bilo najbolja stvar u filmu pored brojnih nedostataka.

Ukratko o filmu

U filmu Džekson glumi policajca, Ejba, ali neobično on je i rasista. Ne znam da li je to zbog života, posla i stresa počinje čudno ponašati prema svima, strog je prema djeci, „okrutan“ na poslu i tada kada dođu njegove nove komšije on se počinje igrati sa umom njegovog komšije Krisa koji se doselio sa svojom ženom Lisom.

Tako mladi par iz Čikaga počinje primjećivati neobične stvari oko kuće, ali to Lisa odbacije dok se Kris zabrinjava. Prvu suret Ejba i Krisa je bio negativa. Ejb je okoliše rekao Krisu da njegova veza, kao bijelac sa Lisom koja je afrimarikanka, za njega neprikladna i da je to loš primjer za njegovu djecu. Kris je zabrinut kako se mnoge stvari dešavaju, ali ne može uticati nikako na Ejba jer je policaj u ovom gradu, samo bi mogao sebi naštetiti više.

Džekson je bio u poziciji negativca, ali ne u pravom smisli. Prikazan je veoma negativno, ali mnoge stvari su opravdane na početku. Što me je navelo da budem na njegovoj strani kratak period, ali ni sam Kris i Lisa su neempatične osobe i u koliko god da su lošoj situaciji ne vidim sebe u zaštitnom stavi ka njima.

Lisa je jednostavno njegova žene nesvjesna problema, ali zna da je njihova veza nepihvaćene od mnogih ljudi, pa čak i od njenog oca.

Ovaj film je prosječni krimi/triler/drama koji pogledate kada nemate puno šta gledati, ali nije loš za gledanje za tokom večeri ili spremanja ručka kao ja.

Režiser: Neil LaBute
Glume: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington
Žanr: Kriminal, Triler, Drama
IMDb: 6,2 – 52.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.