Nagluplji animirani film ove godine! Čak ni djeca više nisu ovoliko glupa! U stvari možda i jesu?

Rating: 1 out of 5.

Naravno da ne mislim da su djeca glupa, daleko od toga. Mislim samo da je ovakav film za njih fascinantan i ja sam jednom tako mislio o crtanima. Ali kada gledam iz ovoga ugla, ne mogu a da ne postavim milion pitanja u vazi sa filmom. Jednostavno ako pravite animirani film, zašto ga ne biste napravili malo realistično. Mislim zar je toliko teško napraviti način u animacija da kada se kombi padne sa neba bude malo oštećen, mislim makar malo. Zašto je sve savršeno i tako jednostavno? Dječiji animirani film, ali po koju cijenu? Upropastili su mi sjećanja iz djetinjstva zbog kojih sam pogledao ovaj film.

Scooby-Dooby-Doo!

Skubi-Du je za nas malo starije ostao poznat po crtanom filmu koji smo gledali. Prvo prikazivanje frančize počelo je 1969. godine i traje i danas u vidi ovog filma. Originalna serija je napravljena u produkciji Where are you Scoobi Doo, priča o četiri prijatelja koji istražuju ukleta mjesta, jer oni sumnjaju u te priče. Njihova ekipa prijatelja je sačinjena od Šegija, Velme, Freda i Dafne, a peti je svima nama poznati pas Skobi, koji zna pričati iz nekog razloga, ali zbog toga smo i zavoljeli ovaj crtani.

Velma Dinkley: [examines a hair] Trace amounts of hair oil, twelve-year-old scotch…
Daphne Blake: Ugh, is the bad guy my dad?

Stare fore koje će razumijeti malo stariji su provučene kroz film kao ova iznad. Nimalo prikladna za djecu koja to i neće primjetiti, ali realno malo starije osobe vide u čemu je problem. Kakav je to primjer djeci? Sada je jedno dijete treba pričati kako imam istog oca alkoholičara kao Dafna. A i sam film kao priča nema poente, pokušali su napraviti da prijateljstvo sve pobjeđuje, ali u stvari puka sreća i glupost naših junaka je u stvari pravi razlog.

Sam početak filma je moguć zbog pohlepe i nezadovoljstva junaka svojim životima, ekipa hoće da napravi firmi od toga čime se bave, Skubi postaje heroj iako nemam moći već slučajno. Svaki problem je izazvan nepažnjom i glupim djetinjastim ponašanjem junaka.

Čitava priča je dobila zaplet zbog nekog superheroja, Plavog Sokola, kojeg je naslijedio njegov sin koji je potpuno neozbiljan, ali ipak dobija sve šta želi. Da li je sada poenta djeci da se mogu glupirati i raditi sve šta žele, a da na kraju moraju doći zrelije osobe i izvući ih iz problema. Mislim i sama pomoćnica Plavog Sokola Didi je prepametna, ali ne može ništa uraditi jer se on sve pita, koliko god njeni zaključci bili odlični i pametni.

Da li da pogledate ovo sa djetetom, kao porodica ili preskočite? Pa sami morate znati da današnje animacije nisu ništa više nego zatupljivanje djece kroz ekrane. Ali za njih je ovo vjerovatno simpatičan film pun šala.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.