Film je pokušao da se igra sa vremenom i prostorom i uspjeo u jednom dijelu, ali više zbunila gledaoce i ostvario iza sebe dosta negativnih kritika

Rating: 3 out of 5.

Za mene ovakav film je poslastica. U pitanju je jedan Sci-Fi film koji ima radnju filma koja se vrti oko putovanja kroz vrijeme. To je za mene pun pogodak, ako želim da uživam u filmu ili seriji. Ali!

Ovoga puta sam dosta razočaran kada jedan veliki potencijal priče i zanimljive radnje koja je pala u vodu i zamutila shvatanje našeg razmuijevanja tokom gledanja. A o kraju tek treba raspravljati.

Ovaj film gledajte jedino u slučaju velike dosade ili ako eksperimentišete sa filmovima o kojima ništa ne znate i ništa ne očekujete.

Radnja filma

Pratimo u većini djela filma bolničara Stivom (Anthony Mackie) i Denisom (Jamie Dornan) koji rade na terenu i nailaze na seriju neobičnih smrtnih slučajeva koji su povezani sa neobičnom novom tabletom/drogom Synchronic. To je najbitnija stvar koja će pokrenuti čitav zaplet filma i ostvariti zanimljivu ideju oko upotrebe droga i uticaja na um.

Stari mit govori da ćovjek koristi mali procenat svoga mozga. Ovo je jedino objašnjenje koje mi pada na pamet kada shvatite da se putem jedne tablete stvarno putuje u jedan dio prošlosti. Stiv je taj koji iz lude sreći i niza tragičnih slučajnosti proba drogu i shvati kako ona radi.

People like us, who believe in physics, know that the distinction between the past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion.

Stiv

Ono šta film najbolje radi je predstavljanje samog lika Stiva, njegovih životnih problema oko sami Bog zna čega, jer u filmu ništa nije objašnjeno. Ali u isto vrijeme i nije bilo potrebe. Pomalo glupo, ali funkcioniše.

Zanimljivost za film

Ime Stevovog psa, Hovking, referenca je na pokojnog engleskog teoretskog fizičara Stivena Hovkinga s obzirom na činjenicu da u filmu postoje neke informacije o kvantnoj fizici i putovanju kroz vreme.

Velika mana filma je previše radnji koje na kraju dolaze do vrhunca na nelogičan način, a priča je već pokrenuta. Premalo vremena je posvećeno

Iako je kraj stvorio nevjerovatnu scenu u prošlosti, nije donio isčekivano finale priče koje je mogao uraditi. Na prvi pogled promašaj od filma sa velikim potencijalom o mogućnosti ljudi da na neki način putuju kroz vrijeme je pokazao da i iako loše kritike unište film postoji šansa da će se drugima svidjeti.

Režiser: Justin BensonAaron Moorhead
Glume: Anthony Mackie, Jamie Dornan
Žanr: Drama, Sci-Fi, Triler
IMDb: 6,2 – 14.000 glasova

NASLOVNA: http://www.empireonline.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.