Muzika, realistične borbe i neodoljivi lik koji je definitivno mješavina Džon Vika i svake uloge Lijama Nisona ikada. To je ujedno i mana, ali ovakva kombinacija je napravila skoro savršen film sa trunkom komedije, dovoljno akcije i napete priče i odličnim krajem.

Rating: 4 out of 5.

Nobody/Niko je akcioni film koji je režirao Ilya Naishuller, koji nam je donio Hardcore Henry (2015) i scenariste Derek Kolstad, koji je napisao sva tri djela John Wick-a. Ovoga puta upoznaćete na prvi pogled oca koji nije uspio zaštiti svoju porodicu, da bi ste kasnije saznali da je on opasan kao da je izgubljeni brat Džon Vika.

Upoznajte Hača Mansela (Bob Odenkirk) koji pokušava sav bijes zadržati u sebi, ali njegova krvoločna prošlost je došla u korist kada njegovu kuću opljačkaju. Film u kojem ima dovoljno nasilja, glupih kriminalaca i najgotivnijeg protagonustu od kako je Džon Vik došao na velike ekrane.

Radnja filma

Pratite pobjednika Emmija Bob Odenkirk (Better Call Saul, The Post, Nebraska) glumi Hača Mansela, potcjenjenog i na prvi pogled običnog oca i supruga, koji život živi na najdosadniji mogući način ikada. Svaki dan isto! Kada dva lopova jedne noći uđu u njegov prigradski dom, Hač odbija da brani sebe ili porodicu, nadajući se da će sprečiti ozbiljan masakr; koji bi on prouzrokovao.

Na sreću nas gledaoca Hač je super zajebani lik čija je istorija zakopana dublje od leševa koje je on ostavio u svojoj karijeri.

Trenutak kada ušeta u neku prostoriju i neko stariji shvati da je on Nobody (kodno ime) nestaje iz prostorije na takav način da se svi i oni koji ne znaju ko je on uplaše njegovog prisustva. Borbe su nevjerovatne i realistične po pitanju njegove svemogućnosti kao čovjeka. Muzika razvaljuje kada su u pitanju usporene scene, kao

That fucking nobody is John Wicks brother.

Prašina sa Marsa

Kraj film je veoma zadovoljavajući i savršeno kompoziran kada je u pitanju objedinjenje muzike, slow-motion scena i krvoprolića tokom finalne borbe.

Zanimljivosti za film

Film je zasnovan na ideji Boba Odenkirka, kojem su pokušali opljačkati kuću, ali je zarobio lopove u podrumu. Bio je frustriran kako su se vlasti suočile sa situacijom i razmišljao je o tome kako će uzeti stvar u svoje ruke i postati „badass“.

U jednoj sceni Hač izbacuje prazan magazin iz puške na isti način kao što to radi Džon Vik u Džon Vik 2 (2017). Ovaj i te filmove napisao je Derek Kolstad.

Ovo je definitivno druga najbolja uloga u karijeriri glumca Boba pored poznate serije Better Call Saul (2016- ). Nažalost zahvaljuijući brzoj akciji i prezanimljivim scenama, film će se brzo završiti sa trajanjem od 1 sata i 30 minuta.

Spojler u nastavku!

Poređenje sa Džon Vikom:

  1. Prijatelj snajperista
  2. Moćan automobil
  3. Ruski kriminalac željan osvete za svojom krvlju
  4. Lik kojeg se svi plaše kada shvate ko je on
  5. Zlato sakriveno u kući
  6. Jedan protiv svih

Režiser: Ilya Naishuller
Scenarista: Derek Kolstad
Glume: Bob Odenkirk
Žanr: Akcija, Kriminal, Triler
IMDb: 7,5 – 28.000 glasova

NASLOVNA: https://nerdist.com/

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

One thought on “Nobody (2021): Džon Vikov izgubljeni brat?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.