Ukratko ima uvijek dobrih animea, stalno ih pratim i gledam kada nemam neki dobar film pogledati. Tako i ovaj sam pogledao u nedostatku sna i naravno bindžovao svih 25 epizoda za jednu noć – kreten.

Šta biste vi uraditi, kada bi ste u sekundi prešli u drugi svijet, pun magije, vitezova, kraljevstava, demona. Vjerovatno biste bili izgubljeni zbog vremena u kome se nalazite, jer bez tehnologije sigurno niste sigurni da se išta dešava stvarno oko vas.

I have no strength, but I want it all. I have no knowledge, but all I do is dream. There’s nothing I can do, but I struggle in vain!”

Ali! Zamislite da u jednom trenutku, ne tako brzo od vašeg dolaska u ovaj svijet, neko vas ubije i ne umrete, već resetujete se u trenutak kada ste došli u ovu veziju svijeta. Tako pokušavate ne umrijeti svaki put, jer iznova umiranje vam daje znanje o tome šta će se ponovo desiti. To se dešava Subaru Natskiju, mladom momku koji nema pojma zašto se do njemu desilo. Već u prvoj epizodi upoznaje Stelu ili ti kasnije svima nama poznati Emiliju, jer je Stela naziv za vješticu koja je uništila kraljevstvo.

A wound to the back is a warriors greatest shame.

Subaru naš protagonista uopšte nije junak, više je neko izgubljeno dijete koje se zaljubio u prvu djevojku koja je bila fina prema njemu. Ali zbog susretanja sa smrću, iznova i iznova, shvata svoj potencijal, počinje se truditi u ovome svijetu i radi na tome da osvoji srce Emilije.

Kao jedan od brojnih animea koje sam gledao ne preporučio ovo osobama koje ne vole vidjeti puno krvi i teških scena koje su me ostavile u šoku – nisam ih očekivao. Na IMDb ima ocjenu 8/10 dok za mene je jaka sedmica. Samo zbog načina na koji je naš glavni lik predstavlje i nedostatka cjelokupne priče. Mislim sagledao sam 25 epizoda gledajuću pokušaj ljubavi među dvoje junaka.

Spoilers Alert!

Naš junak pokušava od prve epizode pa do posljednje uraditi sve da bude blizu Emilije, kao što možete predpostaviti on se zaljubio. Ali Emilija je jedna od pet mogućih nasljednika kraljevskog trona. Emilija je polu elf, što za ovo kraljevstvo znači da je nasljednica zloglasne vještice Stele. Zbog toga je mnogi ne prihvataju u društvu, pa čak ni oni u plemstvu u kome je i sama. Sabaru koristi svoju smrt da se svaki put približi više Emiliju, saznavši više o njoj, njemi slugama Rem i Ram koje su demoni sa jednim rogom.

No matter what happens, even when it looks like you’re gonna lose, when no one else believes in you, when you don’t believe in your self, I will believe!

Rem i Ram su setre koje su prilokom rođenja dobile samo jedan rog, što je u njihovoj rasi demona neprihvatljivo i rješava se ubistvom beba. Kada to poglavica pokuša, Ram koja je samo beba spasi sebe i svoju sestru, dokazavši da je moćnija od svih i da je nasljednica trona koju su čekali. Nažalost ljubomora Rem koja nije tako moćna u ranom djetinjstvu preovladava. Tokom napada kulta Vještice Ram izgubi svoj rog koji je izbor moći, ostaviši Rem kao jaču sestru koje nakon gubitka čitavog sela, završavaju kao sluge u vili u kojoj živi Emilija.

Anime je uvijek dodavao ono novo, neočekivano, čak i sama pozadina zašto se to njemu dešava nikada nije riješena, ali ako ikada dobijemo novu sezonu, možda dobijemo konačan odgovor.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.