Severance je serija koja me je nevjerovatnom idejom, napetom i misterijoznom atmosferom i pričom oduševila.

Rating: 4.5 out of 5.

Severance/Razdvajanje je nova serija AppleTV+ striming platforme režisera Ben Stilera (to nikako nisam ovo očekivao) koja me je oborila sa nogu svojom pričom. Ovo je sigurno „must see“ serija za 2022. godinu.

Priča je alternativna sadašnjost u kojoj radnici (koji odaberu) prolaze kroz proceduru “severance” i njome omoguće da kada su na poslu više nisi oni već druga ličnost koja ne zna ko je, a kada izađete sa posla vi ste ponovo u kontroli. Jednostavno kao da na posao nikada ne idete osim što gubite 8 sati vremena sjećanja.

Oglasi

Ali prava premisa serije se dešava na radnom mjestu gdje iznenadno tri radnika dobijaju novu koleginicu koja ne želi da prihvati činjenicu da je “zarobljena na poslu”, a da ni ne zna ko je ona osim imena Heli.

Sinopsis

Mark predvodi tim kancelarijskih radnika čija su sećanja hirurški podeljena na posao i lični život. Kada se misteriozni kolega pojavi van posla, on počinje putovanje da otkrije istinu o svom poslu.

Ovaj eksperiment u „ravnoteži između posla i privatnog života“ doveden je u pitanje jer se Mark nalazi u centru misterije koja će ga natjerati da se suoči sa pravom prirodom svog posla… i samog sebe.

Koncept „razdjeljivanje“ nije nov. Koncept prisilne narcisoidne paranoidne šizofrenije sa socio- i/ili parapsihotičnim tendencijama korišćenjem poboljšanog okruženja svjetla raspoloženja, izolacije, deprivacije sna, pa čak i halucinogenika je dobro dokumentovan u vojnim i tajnim programima OGA koji su bili izloženi u istragama Kongresa od 1969. do 1973. godine. – izvor IMDb.

Oglasi

Ova serija je remek-djelo (usuđujem se to reći) današnjih serija, pa možda unazada nekoliko godina. Dugo nisam imao ovoliku napetost i zbunjenost tokom gledanja serije, ali početak, radnja i sam kraj je savršenstvo. Jedva čekam drugu sezonu, koja je najavljena, prije kraja prve.

O samom kraju ne smijem pričati, jer koliko očekivano, toliko je i iznenađenje koje nam otvara put za drugu sezonu, koju sigurno gledam. Moglo bi se reći da su nam dali šta smo htjeli dobiti tokom čitave sezone, ali su nas ostavili na odličnom „klifhengeru“ da razmišljamo i teoretišemo šta će se dalje dešavati.

Kreator: Dan Erickson
Režiser: Ben Stiller, Aoife McArdle
Glume: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower, Tramell Tillman, Jen Tullock, John Turturro
Žanr: Drama, Misterija, Sci-Fi
IMDb: 8,7 – 28.000

NASLOVNA: appletv.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.