Da li se sjećate popularne serije Brejking Bed? A, da li ste gledali film El Camino nastavak i kraj za seriju? Pa ako ste to sve gledali morate i ovu spin-off seriju po poznatom advokatu Solu Gudmanu.

Rating: 4.5 out of 5.

Better Call Saul/ Bolje pozovi Sola je AMC-ijeva serija dostupna na Netflisku; spin-off popularne i legendarne serije Breaking Bad.

Ovoga puta nemamo Voltera niti Pinkmena, ali Sol je lik koji je veoma razrađen u ovo seriji koja je dobila šestu i finalnu sezonu na Netfliksu. Stvarno mi je dugo trebalo da je počnem gledati, jer sam očekivao lošiju radnju samo na osnovu originalne serije. Ali zato sada definitvno svima mogu preporučiti da je pogledaju.

Radnja serije

Prije Sola Gudmana, on je bio Džimi Mekgil. A ako zoveš Džimija, u velikoj si nevolji. Prikvl filma „Breaking Bad“ prati malog advokata Džimija Mekgila dok se pretvara u moralno osporenog advokata Voltera Vajta, Sola Gudmana.

Šesta sezona!

Prema Tvitter nalogu Netflik UK-a, prve dvije epizode ​​će biti dostupne na Netflik-u u utorak, 19. aprila, u 8:00 GMT, sa nedjeljnim ratama koje slijede svake nedjelje. Poslije 7. epizode, još šest epizoda biće objavljeno nedeljno po istom rasporedu mjesec i po dana kasnije.


Zanimljivost za seriju

Radnja serije odvija se 2002. godine, šest godina pre početka filma Breaking Bad (2008) i sedam godina pre Saulovog prvog pojavljivanja.

Vince Gilligan je rekao da emisija neće proći kroz šest sezona, jer će vremenska linija na kraju naići na vremensku liniju Breaking Bad. „Imamo određene likove koje treba predstaviti i konkretne događaje koji treba da se dogode, ali pisci imaju slobodu da razviju kako ćemo stići tamo u predviđenom vremenu“, rekao je Giligan u intervjuu.

Better Call Saul je postigao drugi najveći debitantski rejting u istoriji kablovske, sa ukupno 6,9 miliona gledalaca za svoju pilot epizodu na AMC-u. Druga AMC serija Fear the Valking Dead (2015) premašila je taj rekord sa 10,1 milion gledalaca u prvoj epizodi.

Saulova (Boba Odenkirka) fraza „Vreme je za šou, ljudi!“ je referenca na Sav taj džez (1979).

Kreator: Vince Gilligan, Peter Gould
Glume: Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Patrick Fabian
Žanr: Kriminal, Drama
IMDb: 8.8 – 385.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.