Kratki animirani crtani baziran po popularnoj video-igrici iz 2017. godine pod nazivom Cuphead. A dizajn serijala je baziran po crtanima iz 30-ih godina prošloga vijeka što neke gledaoce sigurno podsjetiti na stare dane kada su crtani bili prikazivani.

Rating: 3.5 out of 5.

The Cuphead Show! je animirani crtani film produkcije Netfliks iz 2022. godine koji je privukao pažnju zbog video-igrice na osnovu koje je baziran. Tako je privukao ne samo ljubitelje ove igrice, već i mnoge gledaoce, poput mene, svojim stilom animacije koji nevjerovatno prikazuje stare crtane filmove prve polovine 20. vijeka.

Igricu nisam igrao, iz jednostavno razloga jer nisam imao dobar računar da je igram, niti novca da je plati, ali sam iskoristio priliku da gledam druge ljude na Jutjubu kako je igraju i svidjela mi se. Dok nisam vidio trejler na Netflisku skroz sam zaboravio na postojanje iste, ali sam odmah rekao sebi da ću pogledati ovaj crtani.

Radnja

Ovaj animirani crtani prati dvojcu braća Cuphead (Čašoglavi) i Mughead (Šoljoglavi) koji prolaze kroz kratke epizode iz avanture u avanturu, dok prate tanku glavnu priču o Đavolu. Dvojca braća svake epizode imaju neku novu priču o nekom nestašluku koji prave, ali na kraju uvijek imamo „hepi end“. Ali priča o liku Đavola je meni bila najbolja, u pitanju je prva epizoda u kojoj Cuphead, neznajući proda dušu Đavolu i sada je čitav crtani je izbjegavanje njega koji želi njegovu dušu koju mu duguje. Načini na koji oni njega izbjegavaju su humoristični, kao i sam crtani.

Ono što ću ponoviti ako treba stotinu puta su animacije crtanog filma koje su me vratile u djetinjstvo gledanja crtanih kao što su Tom i Džeri, Duško Dugovuško, Paja Patak i svi ostil stari animirani crtani koje je radio Dizni.

The Cuphead Show! će sigurno imati drugu sezonu, ali se nadam da će epizode biti malo duže sobzirom da pojedinačno epizode traju 10 minuta.

Kreatori: Chad Moldenhauer, Jared Moldenhauer
Glasove daju: Tru Valentino (Cuphead), Frank Todaro (Mughead)
Žanr: Short, Animacija, Avantura
IMDb: 8.0 – 1.300 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.