Kreativna priča o čovjeku i hobotnici koja može pomoći tokom teških trenutaka. Ovaj čovjek je svoj mir našao u ronjenju i praćenju života hobotnice.

Rating: 3.5 out of 5.

My Octopus Teacher/Moj učitelj hobotnica je nosilac oskara za najbolji dokumentarni film 2020 godini, pa sam iz tih razloga odlučio da ga pogledam. Dostupan je na Netflisku za sve da pogledaju, ali ne bih rekao da svako može razumjeti dubinu filma. Makar ja nisam u potpunosti imao osjećao kao narator i glumac ove priče.

Ovaj film nema potrebu za pisanjem radnje filma pošto je dokumentarni film (logično). Pratimo priču jednog muškarca koji je na neki način našao bijeg iz realnosti tako što je ronio, ali tokom svoje avanture pažnju mu je privuklo jedna morska životinja, hobotnica.

Craig Foster: A lot of people say an octopus is like an alien. But the strange thing is, as you get closer to them, you realize that we’re very similar in a lot of ways.

Moj učitelj hobotnice je istovremeno prekrasan dokumentarac o divljim životinjama i dirljiva priča o tome kako je čovek u krizi pronašao radost i svrhu kroz uranjanje u prirodu i izvanredan odnos sa hobotnicom. Taj čovek je južnoafrički dokumentarista Kreg Foster.

Film je stvarno prelijepo snimljen i prikazao je život jedne hobotnice, njene borbe za opstankom u moru okruženom predatorima. Tako je na neki način i ovaj čovjek učio od ponašanja hobotnice smisao života i mir u duši.

Režiser: Pippa Ehrlich, James Reed
Glume: Craig Foster
Žanr: Dokumentarni film
IMDb: 8,1 – 49.000 glasova

NASLOVNA: netfllix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.