Na prvu ruku priča za nepovjerovati, ali kroz ovaj dokumentarni film ćemo upoznati muškarca sa mnogo imena koji je prevao brojne žene preko poznate aplikacije za upoznavanje Tinder.

Rating: 3.5 out of 5.

Na Netfliksu je izašao neobičan dokumentarni film pod nazivom The Tinder Swidler o nesvakidašnjoj priči o prevarama koje su trajale godinama.

Priču gledamo iz ugla dvije žene koje su zbog pristupa internetu kao isvaka normalna osoba oprabale se u internet dejtingu, ali nisu ni mogle znati šta će im se desiti. Naime, one su tražile muškarca koji se uklapa u njihov stil života.

Na početku sreća, a kako se priča otvara nesreća, upoznale su istog muškarca, Sajmona Leviva, koji se predstavljao kao uspješni biznismen u industriji dijamanata. Njihovo iskustvo tokom prvim mjeseci upoznavanja je svršeno, pa se i same zaljubljuju u muškarca iz njihovih snova, ali priče se dešavaju razdvojeno od onoga kako se priča.

Problem nastaje nakon prvog mjeseca putovanja, avantura i uživanja u ovom sanu od života. Sajmon počinje pričati kako se pojavljuju ljudi koji ga ganjaju i žele ubiti, njegove kartice su blokirane ili priča priču kako ih ne smije koristiti da ga nebi pronašle ubice, uvijek neka nova priča koju ove žene „popiju“. Tada on traži pomoć od njih u vidu kredita kako bi mu poslale pare, a on obećava da će im ih vratiti čim se stvari raščiste. Žene, zaljubljene i u potpunom povjerenju ovom muškarcu milijarderu, koji im je već dokazao bogstvo koje ima, slijepo su mu vjerovale i podižu pare na bilo koje načine, u brojnim bankama. Dug jedne žene je došao do 250 hiljada dolara, ali sve je laž. Pare im nikada nije vratio i ove žene počinju paničiti zbog situacije u kojoj su se našle.

Sajmon je muškarac Izraelskog prijekla koji je pobjegao iz svoje države jer je gonjen od policije. To se otkriva tokom polovine dokumentarnog filma kada se istražuje ko je ovaj prevarant. Šimon Hajut je njegovo pravo ime, njegova propast je brzo došla i uhapšen je i pritvoren na 15 mjeseci, ali nakon 5 mjeseci je pušten na slobodu i živi idalje u laži da je milijarder, čak je napravio veb-sajt na kome nudi pomoć za biznise.

Režiser: Felicity Morris
Žanr: Dokumentarni film
IMDb: 7,4 – 11.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.