Usamljena žena „pada“ u akoholizam nakon tragične smrti muža i ćerke, ali to nije kraj njenoj mizeriji. Dolazak novog komšije, udovca, i njegove ćerke stvori nadu za razumijevanjem gubljenja voljene osobe; ona tokom jedne noći svjedoči ubistvu u kući preko puta, ali joj niko ne vjeruje.

Rating: 2.5 out of 5.

Da, to je naziv nove triler/paihološke mini-serije na Netfliksu. Bilo je sumnjivo od početka sa ovim nazivom da nije nešto što me može zainteresovati. Pored nekoliko plot-tvistova nema originalnu priču. Najšokantniji element serije je akoholizam Ane.

Radnja serije

Usamljena žena „pada“ u akoholizam nakon tragične smrti muža i ćerke. Ana je protagonista ove mini-serije koja na prvi pogled može biti zanimljiva ideja za bindžovanje zbog svoje misteriozne atmosfere, ali to je samo djelimično tačno.

Priča započinje pomalo nejasno šta se dešava u životu Ane, ali postaje sve jasnije da njen život nije klasična priča majke u predgrađu nekog grada. Ona stalno pije vino, što ne bi bio problem, da je ne vidimo sa zdjelom punom čepova za vino (slika ispod). To će biti najbitniji element u njenom stanju zbog čega joj niko neće vjerovati u ono šta tvrdi, ali prije toga trebamo spomenuti komšiju.

Preko puta njene kuće dolazi nova porodica, udovac Nil i njegova devetogodišnja ćerka Ema. Zbog zajedniče traume oko smrti porodice Ana i Nil se na početku dobro slažu kao komšije. Sve dok Ana ne vidi ubistvo u Nilovoj kući i pokušava dokazati da se stvarno desilo, ali ko je ubica i da li je ona „skrenula“ zbog alkohola, traume i tableta? Tada se njen život okreće nauopačke da dokaže ono što je vidjela.

Serija je na prvu ruku definitivni rimejk/kopija na originalni film na Netfliksu sa glavnom ulogom Ejmi Adams „The Woman In The Window“ iz 2021. godine. Ako zakopamo malo dublje sve ovo je jeda rimejk/kopija filma „Rear Window“ iz 1954. godine režisera Alfreda Hičkoka.

Dijelovi serije su definitivno bili dobro i nekoliko iznenađenja tokom posljednih dvije epizode su izvukle do tada lošu radnju serije. Gluma je tu i tamo dobra, Kristin Bel je sasvim solidno odglumila ulogu, ali to nije bilo dovoljno da se išta promijeni tokom mog gledanja.

Režiser: Majkl Lehman
Glumi: Kristin Bel
Žanr: Misterija, Kriminal, Drama
IMDb: 6,4

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

One thought on “The Woman In The House Across The Street From The Girl In The Window (2022)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.