Biografski film o jednom amerikancu koji se podigao iz blata da bi stvorio časopis za odrasle „Hustler“ i proveo ostatak života boreći se za prava slobode izražavanja.

Rating: 4.5 out of 5.

Film me je iznenadio svojom pričom, ali i glumom Vudi Harilsona. Svaka scena, pa i preskok kroz film iz godine u godinu je odlično urađen da vam prikaže potpunu priču o Leriju Flintu osnivaču časopisa za odrasle Hastler.

Radnja filma

Radnja počinje kao uvijek u svakom ostvarenom američkom snu ili u garaži ili nekom pabu. Ovaj put je u pitanju pab/kafana u južnjačkom djelu SAD-a gdje Leri Flint (Vudi Harilson) sa svojim bratom Džimijem vodi striptiz bar. Tu im pada na pamet da fotografijom mogu privući više muškaraca ako naprave časopi za odrasle. Ideja na početku kreće dobro po njih, sve dok ne počnu raditi tada nezamilivo, a to je stavljanje potpuno golih žena u časopis. Tada ne viđeno. Naravno svi ostali časopisi nakon njihovog više milionskog uspjeha rade isto, ali zaplet počinje tužbama protiv Lerija i njegovog časopisa.

Leri Flint nije bio čovjek koji će ćutati i primiti bilo kakvu kritiku protiv sebe, film od tog trenutka počinje biti „ludnica“ dešavanja oko suđenja i njegov privatnog života sa njegovom ženom Atlin (Kortnin Lav), kao i advokata Alana Isakmena (Edvard Norton) koji ga brani.

Nekoliko stvari je promijenjeno ili izbačeno iz filma, zbog olakšanja gledanja ili nebitnosti za film u tom trenutku snimanja. Ali neke stvari koje su bitne mogu izabrati dvije. Prva je da Alen nije bio njegov višegodišnji advokat kako je u filmu prikazano, veće je Leri kroz tu burnu deceniju imao više branitelja. Drugo, Leri je ima ćerku, što u filmu nije spominjano, ali takođe značajno za spomenuti, ali negativno za pravog Lerija je da ga je ćerka tužila za zlostaljanje.

Uprkos tome što je prikazan u filmu nominovanom za Oskara, Lariju Flintu odbijena je pozivnica za dodjelu Oskara 1997, pa je Vudi Harilsom doveo Flinta na dodjelu nagrada kao svog „plus jedan“.

Lari Flint je doživio 78 godina, a preminuo je u februaru 2021.

Režiser: Milos Forman
Glume: Woody Harrelson, Courtney Love, Edward Norton
Žanr: Biografija, Drama
IMDb: 7,3 – 93.000 glasova

NASLOVNA: 25yl.com

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.