Za one koji nisu upućeni ovo je nastavak na novu trilogiju filmova Zeka Snajdera koji prvi dio pod nazivom Army of Dead/Armija Mrtvih premijerno prikazao na Netfliksu u maju ove 2021. Samo pola godine kasnije dobili smo nastavak, ali u vidu prequal filma koji nam objašnjava najboljeg lika koji nije dobio sjaj u filmu. Sada sa solo filmom dominirao je u svom film, ali naravno film je daleko od savršenog. Ali dovoljno je da se kaže da je bolji od prvog djela.

Rating: 4 out of 5.

Army of Thieves/Armija Lopova je novi film na Netfliksu za ljubitelje hajst filmova koji po klasičnoj radnji ima grupu ljudi koja je skolpljena od različito talentovanih idividualaca koji samo zajedno mogu uraditi „posao“.

Na samom početku zombi apokalipse jedan zaposlenik u banci u malom njemačkom gradiću ima neobičan hobi koji ga uvlači u avanturu života. Naime, dobio poziv u komentarima na svom neuspješnom Jutjub kanalu. Poziv ga vodi u podrum napuštene zgrade gdje se takmiči sa ostalim pozvanim obijačima sefova. Ni sam ne znam šta je nagrada ni da li je ima. Tu je dobio priliku da sa timom lopova urade plačku legendarnih sefova o kojima svaki obijač sanja.

Avatura ga uvlači u tim koji već na prvu pogled izgleda disfunkcionalno, ali mu to ne smeta. Njegov cilj je sticanje imena ovim činom obijanja skoro najjačih sefova.

Nakon toga film dobija tok koji mi se nije svidio. O drami između dva ljubavna partnera u tomu i kako pravilo nalaže on se zaljubljuje u nju koja ga kao mirnog, fino i dobrog slušaoca njenih problema naravno vidi do kraja filma kao ljubav života. Ali problem je njem momak koji se poredi sa Nikolasom Kejdžom i Bred Pitom kombinovano u savršenom muškarca (malo sprdanje sa glumcima, ali ništa specijalno).

Film je do sada dobio lošije ocjene nego što sam očekivao, pogotovo nakon gledanja nije mi bilo jasno razlog ovako slaboj ocjeni. Prije samo gledanja sam znao da film neće biti „holivudski raj za gledanje“, već jedan Netfliksov film koji se nadovezuje na prvi. U svakom slučaju mislim da jedna ocjena od 7 opisuje cjelokupan film, ali ipak od mene kao malo subijektivnog kritičara osmica je najviše što mogu dati.

Oglasi

Koji film trebate gledati prvo: Army of the Dead ili Army of Thieves?

Army of the Dead/Mrtva armija je film producenta Zeka Snajdera o grupi pljačkaša koji moraju obiti sef u kazinu u zombijima inficiranom, uništenom i opasnom gradu Las Vegasu. Sam prosječnom glumačkom postavom film nije dobio sjaj koji smo očekivali od šarenog muzičkog trejlera. Za sve definitivno preporučujem da sačekate sa Army of the Dead, i prvo pogledate Army of the Thieves je ćete dobiti malo bolju pozadinu za film koju ćete gledati odmah nakon ovoga.

Režiser: Matijas Šveighofer ( koji je tkođe glavni lik)
Žanr: Akcija, Komedija, Kriminal
IMDb: 6,4

NASLOVNA: colider.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.