Zanimljiva misterija oko osuđenika na smrt koji se kada dobije šansu, pokušava dokazati da je nevin u ubistvu svoje žene. Ko je pravi ubica, šta se dešava iza priče koju će otkriti tokom svojeg bjegstva od vlasti je nešto što će vas zadržati da pogledate film do kraja.

Rating: 3.5 out of 5.

Priča koje na početku podsjeća na The Shawshank Redemption/Bjegstvo iz Šošenka sa nevino optuženim muškarcem za ubistvo žene, ali ovoga puta naš protagonista dobija šansu da očisti ime. Harrison Ford u ulozi doktora Ričarda Kimbela u Čikagu pokušava objasniti na suđenju da je neko drugi upao u kući, ali da nije uspio da ga zaustavi. Sud nije našao dokaze o tome i on je poslat u zatvor.

Najveća zamjerka filma je nedostatak pravog plot-tvista na kraju filma, već smo sami shvatili tokom filma šta se dešava i ko stoji iza ovog ubistva. Nije bilo prave napetosti i misterije koju je film obećao kao jedan od žanrova u koje spada.

Radnja filma

The Fugitive/ Bjegunac je film iz 1993. godine sa glavnom ulogom Harisona Forda o šansi koja se desi samo jednom u milion, on tu šansu koristi da dokaže svoju nevinost i pronađe pravog ubicu svoje žene.

Kada uspije pobjeći iz zatvorskog autobusa, on bježi po šumi i pokušava da umakne u.s. maršal Samjuel Gerard (Tommy Lee Jones) koji predvodi potragu za njim.

Tokom filma vidimo Ričarda u potrazi za bilo kakvim dokazom za nevinošću, taj put je veoma komplikovan jer ni sam više ne zna kome može vjerovati. Zahvaljujući svojim sposobnostima kao doktor ima prednost u poznavanju medicinskih analiza i to je nešto što ga stavlja na taj pravi put ka traganju za ubicom.


 I didn’t kill my wife!
I don’t care!

Prema producentu Roju Huginsu, Gerardova linija kao odgovor na tvrdnju Ričarda Kimbela o nevinosti („Nisam ubio svoju ženu“) prvobitno je napisana kao „To nije moj problem“. Na zahtjev Tomija Li Džonsa, promjenjeno je u „Nije me briga“

Bjegunac je američki akcioni triler iz 1993. godine zasnovan na istoimenoj televizijskoj seriji iz 1960-ih koji je stvorio Rij Hagins i donekle je inspirisan istinitom pričom.

Zanimljivo iz filma je scena kada se sruši voz, ta scena je prava i produkcija filma je imala samo jednu šansu da je snimi. Takve scene u filmovima kada ne znate da su prave nemaju nikakav efekat za vas, ali kada unaprijed znate ta scena je mnogo bolja za gledati.

Za ovaj film glumac Tomi Li Džons je dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Za one koji ne vole filmove ili starije filmove imate mogućnost da pogledate novu seriju iz 2020. godine koja je nastavak, pod istim nazivom, ali sa novim likovima u odnosu na prvobitnu seriju i film.

Režiser: Andrew Davis
Glume: Harison Ford, Tomi Li Džons
Žanr: Akcija, Krimina, Drama, Triler, Misterija
IMDb: 7,8 -270.000 glasova

NASLOVNA: denofgeek.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.