Da li ima spasa za osobu koja se odlučila da se ubije skokom sa mosta zbog brojnih razloga? Film koji me je oduševio i slomio sa pričom koja se dešava i ima previše poveznica sa istinom. Nakon velikog broja filmova o sličnim temama mogu zaključiti, po momo mišljenju, da je ovo dobra drama vrijedna gledanja.

Rating: 4 out of 5.

Početak i kraj je nešto što film na najbolji način prikazuje kada su u pitanju depresija, anksioznost, pa i samo samoubistvo. Mladi se sa ovim problemom susreću sve češće i niko ih ne shvata ozbiljno danas, šta više odbacuje ih društvo zato što smatraju da su drugačiji, čudni ili povučeni.

All the Bright Places je baziran po knjizi sa istim nazivom i prati priču dvoje mladih tinejdžera sa istim problemom. Zajedno su pokušali stvoriti novi svijet oko sebe koji će ih spasiti od kraja. Film je zasnovan na knjizi Dženifer Niven koja je rekla da je u intervjuu pronašla inspiraciju za pisanje knjige nakon što je imala privilegiju da poznaje i zaljubi se u dječaka koji je imao bipolarni poremećaj.

I wasn’t worried about what would happen if I lived. I was worried about what would happen if I didn’t.

Radnja filma

Pratimo od prve scene pokušaj samoubistva mlade djevojke koja želi da skoči sa mosta. Zašto? To saznajemo tokom filma i cilj filma je borba za spasenjem druge osobe. Imamo jednog momka i djevojku čije prijateljstvo nastane nakon što se ona pokuša ubiti, njegova svrha u životu postaje čuvanje nje, ali u isto vrijeme on svoje probleme krije od nje i na takav način pokušava da zaboravi na prošlost i svoje misli.

Film ima dosta drame, ali i prelijepih emotivnih momenata među njima. Dok se priča razvija tako i vremenom u filmu dobijamo nove detalje iz njihovih života, razloge života i i željom za smrću. Svaki trenutak filma opisuje se kao jedno zajednično putovanje sa osobom koja razumije vaš problem.

There are places that need to be seen. Maybe even the smallest of places can mean something. At the very least, maybe they can mean something to us.

Tema je više puta upotrebljena u zadnjih pet godina i to je vjerovatno jedan od glavnih razloga loše gledanosti, ali ako ste danas malo u depri ovo je film za vas.

Ovakav film je često preskočen od gledalaca zbog teme ili loše popularnosti, ali ako volite ovakve teme onda vam preporučuje i mini-seriju Looking for Alaska (2019), takođe Netfliksove produkcije koja je mnogo bolja od ovoga filma i takođe rađena po knjizi.

Režiser: Brett Haley
Glume: Elle Fanning, Justice Smith
Žanr: Drama, Romansa
IMDb: 6,5 – 22.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.