Nova mini-serija The Serpent je dostupna na Netfliksu i treba te je pogledati ako volite one koje su bazirane po istinitim događajem i pričom koja se rasprostire na nekoliko godina 70-ih. Radnja je smještena u Bangoku na Tajlandu, dok postoje ostale priče koje se dešavaju na drugim mjestima kao Indija, Nepal ili Evropa.

Rating: 4 out of 5.

Serija ima neobičan stil pričanja priče koji konstantno kruži sa prošlim i sadašnjim radnjama tih dešavanja, da bi nam upotpunili priču. Prati nekoliko života porodica i prijatelja i ljudi koji ni sami ne znaju šta ih čeka na putu. Glavna priča je to da turisti koji dođu u Bangkok ne prođu najbolje, tj. nešto im se loše desi, sve dok jedan par ih Holandije nestane i jedan diplomata pokuša svim silama da riješi nestanak i uđe u trag odgovornoj osobi.

Zasnovana je na istinitoj priči, Čarls je proznat kao ‘Zmija (Serpent)‘ zbog svojih podmuklih načina i stalnog bjekstva od zakona. Takođe je dobio nadimak „Bikini ubica“ zbog odjeće koju su nosile njegove žrtve.

The Serpent je rađen u produkciji BBC One i premijerno prikazana 1. januara 2021. godine, a na Netfliksu je puštena 2. aprila.

Radnja serije

Uvrnuta, stvarna priča o Čarslu Sobhraju (Tahar Rahim), ubici, lopovu i šarmerskom majstoru prerušavanja, koji je bio skriveni u mraku sredinom 70-ih na azijskom hipi tragu gdje je činio zločine.

Radnja je smeštena 1970-ih, a prati Čarla Sobhraja, serijskog ubicu mešovitog azijskog i kavkaskog porekla, dok drogira i pljačka putnike, posebno mlade hipi turiste, putujući Bangkokom na Tajlandu. On im krade pasoše i identitete, preuzima im identitete žrtava da bi obišli svijet, prodaje ukradene dragulje zajedno sa devojkom Marie-Andree Leclerc (Jenna Coleman). Čarls Sobhraj je na vrhuncu svojih zločina kada holandski diplomata Herman Knippenberg (Billy Howle) započinje istragu ubistava holandskih turista i otkriva tragove koji vode do Sobhraj-a.

Spojleri u nastavku!

Ko je Čarls?

Hatchand Bhaonani Gurumukh Čarls Sobhraj (rođen 6. april 1944. godine) je francuski serijski ubica, prevarant i lopov. Sobhraj je harao zapadnim turistima, čitavom Hipi stazom jugoistočne Azije tokom 1970-ih.

Najpoznatiji je kao Bikini ubica zbog odjeće nekih svojih žrtava, kao i Zmija, zbog svoje lukave obmane i izbjegavanja vlastima. Sobhraj je počinio najmanje desetak ubistava i osuđen je i zatvoren u Indiji od 1976. do 1997. Nakon puštanja na slobodu, povukao se promovišući svoju „sramotu“ u Parizu. Sobhraj se kasnije vratio u Nepal 2003. godine, gdje je uhapšen, suđen i dobio je doživotnu kaznu.

Serija prikazuje Angelu Knippenberg (Ellie Bamber) u pozadini / pasivnoj ulozi kada su u stvarnosti ona i Herman imali podjednako važne uloge u istrazi i lovu na Čarlsa.

Ovo je odlična prilika da istražite vaše detektivske sposobnosti koje ste skupili tokom gledanja filmova i serija. Kraj je odličan i nevjerovatan sa pričom koja ima korijene i u ovom vijeku.

Režiser: Tom Shankland, Hans Herbots
Glume: Tahar Rahim, Billy Howle, Jenna Coleman, Ellie Bamber, Mathilde Warnier, Grégoire Isvarine, Tim McInnerny
Žanr: Kriminal, Drama, Triler
IMDb: 7,7 – 6.800 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.