Greta je neki oblik psihološkog trilera sa tragovima misterije koji pokazuje granice samoće i podležnost uticaja onih koji tragaju za nekim ko će vratiti sjećanje na izgubljenu voljenu osobu.

Rating: 4 out of 5.

Tek tri godine nakon premijere filma, kojeg sam htio pogledati u bioskopu, gledam na Netfliksu da vidim da li sam nešto propustio sve ove godine. I iskreno da vam kažem nisam propustio sa ovim filmom, ali jesam pogledao film u jednom sjedenju bez prebacivanja.

Gretino prezime je „Hideg“ što je riječ na mađarskom koja znači „hladno“.

Definitivno dobar film za pogledati, ali ne toliko da bih preporučuje svima. Ovo je film koji će te pogledati jedne večeri, jer ništa drugo ne možete naći i zaboraviti sutra da ste ga pogledali. Neki ljudi su mi rekli da je ovo moćan psihološki horor sa primjesama misterija, ali nije bilo trenutaka straha ili ikakvog čuđenja o tome šta će se sljedeće desiti.

Greta je film koji može biti kopija mnogih spojenih u jedan. Film o paranoji, kiminalu, ludilu, uhodi i neiskavarenoj, naivnoj i dobroćudnoj djevojci Fancis koja pokušava nešto da svori u Njujorku, upada u sve ovo zbog jedne žene, Grete.

Radnja filma

Pratimo Fancis, djevojku koja u vozu pronalazi torbu koja je jedna žena zaboravila i odnosi je u stan gdje živi sa cimerkom Erikom koja joj odmah govori da to nije trebala uraditi. Erika je šaljiva rekla da je trebala odmah pozvati policiju da provjere da li je bomba unutra. Francis prolazi podatke i adresu žene koja je vlasnica. To je Greta, veoma ljupka bakica u potrazi za prijateljstvo koje ubrzo u filmu postaje prikriveni razlog za zlokobne stvari u kojima Francis igra glavnu ulogu.

Just try to get rid of me. Just try to get rid of Greta!

Film je imao svoje momente napetosti, jezivosti i situacija koje se možda mogu vama desiti u stvarnom životu. Pravo pitanje je ko je Greta, šta je njena stvarna namjera i šta će se desiti sa Francis tokom druge polovine filma.

Stvarno sam razočaran krajem koji se desio u pet minuta, isto kao da ste došli do vrhunca filma i onda se on završi. Veoma loše odražena priča, ali način na koji je gluma Izabel Hupert predstavila lik Grete je genijalan i veoma uvjerljiv, pomalo i jeziv.

Režiser: Neil Jordan
Glume: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz
Žanr: Drama, Misterija, Triler
IMDb: 6 – 26.000 glasova

NASLOVNA: alternateending.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.