Nisam siguran za razlog ovakve animacije u bilo kojem filmu, a kamoli u ovom. Jedino sigurno je da su htjeli privući pažnju djece i naprave jedan porodični film koji će oni željeti gledati iznova i iznova na idejama već postojećeg crtanog i zaraditi novac.

Rating: 2 out of 5.

Ideja da ću pogledati film o Tom i Džeriju, mačku i mišu koje sam gledao kao dijete i sada tek vidim da sam gledao crtani preko 50 godina star je nezamislivo, ali istinito. Tako da sam bio poprilično srećan kada sam čuo, ali! Trejler je pokazao ono što me je najviše plašilo, a to je nova idiotska ideja animacije! Da bi došao do toga, moram prvo objasniti o čemu se u filmu upošte radi i šta je glavni problem.

Već od početka filma ne vidimo tačno poentu radnje filma niti kako ćemo doći do nje. U stvari, mi prvo upoznajemo nekoga mnogo bitnijeg od Tom i Džerija, našu glavnu akterku u filmu Kajlu (Chloë Grace Moretz). Kao da je moguće da neko bude bitniji od našeih legendarnih likova, ali neko mora biti i glumac, ali i plaćen. Dok Tom i Džeri stvaraju čitavu priču i nose je naleđima, Kajlu predstavljaju kao neku divnu djevojku koja se bori u velikom gradu da uspije. Nažalost, većina ne vidi da je ona samo jedan prevarant i da je iskoristila sve u njenoj moći da dobije posao, ali i unapređenje. Mislim, pričao o proodičnom filmu za djecu? Pa da, to je tačnom ali ono šta se između redova provlači je potpuno pogrešno.

Svakako najveća mana filma se javlja kada je u pitanju animacija naših junaka, Tom i Džeri su poprilično urađeni animacijom crteža koje znamo iz klasika sa modenim bojama. Šta se tu u stvari desilo? Mislim da jednostavno studio nije mogao opravdati da samo dvije životinje imaju animiran lik, pa su animirali sve životinje i tako ih prestavili, kao da je takav svijet. Ali to ne objašnjava sve zamke koje životinje prave, načini komunikacija, jednostavno je zbunjujuće i nije bilo potrebe da oni kao životinje, mogu komunicirati sa ljudima. Naravno, niko od njih nije progovorio, ali želio sam klasik, kao stari crtani, a ne dramu o ljubavi i vjenačanju, slušanju partnera, bogastvu i luksuznom hotelu.

Sam zaplet filma je to da su se svi likovi preselili u Njujork da bi ostvarili svoje snove i fantastčne živote. Naravno, ništa nije tako lako. Tom želi da bude slavni pijanisata, Džeri želi samo luksuznu sobu da živi, a Kajla posao za koji se očigledno ne želi ni potruditi. Ona dobija posao u velikom i poznatom hotelu tako što je ukrala CV od jedne žene i rekla da je ona sve te poslove radili. Od početka imamo negativca njenog nadređenog Terensa (Michael Peña) koji sumnja u njene sposobnosti. Zašto je on negativac i kakve će on sve posljedice napraviti da ovaj film uopšte prelazi jedan čas u dužinu, morate saznati gledajući film ako vas interesuje.

Ovo će biti prvi igrani film o Tomu i Džeriju snimljen bez originalnih stvaralaca Vilijaama Hane i Džozefa Barbere koji su umrli 2001. i 2006. godine. Ne računajući kratke filmove, ovo je drugi film o Tomu i Džeriju koji je premijerno prikazan u bioskopima nakon Toma i Jerry: Movie (1992), kao i prvi koji će biti aktivan i animiran.

Režiser: Tim Story
Glume: Chloë Grace Moretz, Michael Peña
Žanr: Animacija, Avantura, Komedija
IMDb: 5,3 – 6,300 glasova

NASLOVNA: comingsoon.net

TREJLER:

JOP PRAŠINE:

One thought on “Tom and Jerry (2021): Šta su im uradili!

  1. Jao izgleda grozno, isto kao i nove verzije tog crtića, ne može se kompjuterski Tom i Jerry mjerit sa nacrtanim iz 60-ih godina hahaha samo beru lovu banda 🤑😂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.