Pomalo nejasan, ali zanimljiv britanski film, koja sam sam svim slučajno pogledao na Netfliksu, je ne baš ono što sam očekivao tokom gledanja i iz trejlera. Tek na kraju filma sa saznao nedostatke filma i razlog lakom preskakanju gledanja ove priče, ali da ih saznam morao sam pogledati filma i to sam uradio.

Rating: 3 out of 5.

Jedan od filmova koji mi je na listi za gledanje stojao dugo. Nisam oduševljen onim što sam vidio u filmu, jer na osnovu trejlera očekivao sam mnogo bolju radnju. Sam zaplet je običan, ali nepotreban za ovakav žanr, pogotovo kada vidimo kraj filma.

U nesreći se desilo to da je pao na telefon i djelovi telefona su ostali u njegovom mozgu i time mu omogućili da upravlja tehnologijom van svih granica. On je tada postao iBoy, kapirate iPhone-iBoy. Nebitno. Ako ste fan Sci-Fi elemenata, kriminalne priče i tinejdžerske ljubavi koja je sakrivena od djevojke onda je ovo film za vas.

Radnja filma

Živejći u djelu Londona u bandi, tinejdžer Tom Harvei bori se da se snađe uz pomoć svog najboljeg prijatelja Deniija koji mu je nabavio novi telefon i ohrabruje ga da krene za svojom dugogodišnjom prijateljicom Luci koja živi u blizini. Lusi traži od Toma da joj pomogne u učenju za ispite na koje on sretno pristaje. Došavši te večeri u njen stan, Tom vidi Lusinog brata na podu i grupu maskiranih nasilnika koji izlaze iz Lusine sobe, oni su je silovali i snimili događaj. Tom pokušava pobjeći i pozvati policiju, ali je upucan u glavu i onesvješćen.

Tom se budi nekoliko dana kasnije, i tada mu ljekar objašnjava da su mu u glavi ostali dijelovi telefona. Kasnije tog dana, Tom počinje da čuje telefonske prenose i može da vizualizuje digitalne signale. Koristeći svoje nove pronađene sposobnosti, Tom spaja ljude koji su napali Lusi i počinje da ih ruši jednog po jednog.

Zasnovan je na istoimenom romanu Kevina Bruksa iz 2010. godine.

Sve ovo zvuči zanimljivo, ali je daleko od dobrog filma koji je mogao postati, jer je imao ogroman podencijal sa originalnom idejom iz neke knjige.

Znači iBoy je imao originalnu premisu, ali ni snažne performanse Maisie Villiams nisu dovoljni da prepišu klišeirani narativ, preozbiljan ton i sveukupno isjeckano izvršenje radnje. Sam film bi vjerovatno mnogo bolje djelovao da je imao veću količinu humora u svojoj priči.

Režiser: Adam Randall
Glume: Bill Milner, Maisie Williams
Žanr: Akcija, Kriminal, Sci-Fi
IMDb: 6 – 21.000 glasova

NASLOVNA: netflix.com

TREJLER:

JOŠ PRAŠINE:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.